Foştii deputaţi comunişti au aderat la Partidul Democrat din Moldova

Deputaţii transfugi din PCRM au aderat oficial la Partidul Democrat care devine cea mai mare fracţiune parlamentară. Maia Sandu susţine că PD îi responsabilizează pe deputaţii traseişti.
Marian Lupu şi Violeta Ivanov în cadrul unui briefing 10.03.2017
Marian Lupu şi Violeta Ivanov în cadrul unui briefing 10.03.2017 (captura foto/privesc.eu)

Deputata Violeta Ivanov reprezentanta a 14 deputaţi care în luna decembrie 2015 au părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor din RM (PCRM) formând platforma social democrată “Pentru Moldova” a anunţat în numele tuturor aderarea la fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM), pentru a contribui la stabilitatea şi prosperitatea ţării, dar fiind convinşi şi de succesele Guvernului Filip care a demonstrat că este capabil să asigure stabilitate, ”să facă ordine la vamă, FISC, având şi multe alte realizări”.

“A venit timpul să avansăm să întărim stabilitatea şi să contribuim la dezvoltarea RM, deoarece problemele fundamentale cu care încă se confruntă societatea cum ar fi sărăcia, corupţia, degradarea morală sunt în aşteptarea unor soluţii radicale, depăşirea lor poate fi realizată doar în condiţiile unei stabilităţi politice şi social economice profunde şi durabile prin intervenţii chirurgicale ce nu pot fi aplicate fără voinţa politică a guvernării.”, a declarat Violeta Ivanov în cadrul unui briefing de presă susţinut în comun cu Marian Lupu..

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PD, Marian Lupu consideră că decizia deputaţilor nu a fost una uşoară, dar a fost una foarte responsabilă. Acest pas cu siguranţă va duce la consolidarea majorităţii parlamentare, stabilităţii în Parlament, sprijinului pentru Guvern şi pe această cale, implicit, consolidarea sprijinului pentru modernizarea europeană a ţării prin implementarea Acordului de Asociere cu UE, pentru consolidarea suveranităţii şi statalităţii R. Moldova.

“Din ziua de astăzi fracţiunea PD este într-o componenţă numerică de 34 de deputaţi devenind cea mai numeroasă, cea mai importantă ca şi grup politic în cadrul Legislativului din RM.”

Noii deputaţi democraţi sunt: Violeta Ivanov, Galina Balmoş, Anatolie Zagorodnîi, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Sergiu Staţi, Igor Vremea, Vladimir Vitiuc, Artur Reşetnicov, Petru Porcescu, Anatolie Gorilă, Corneliu Mihalachi şi Elena Gudumac.

În acelaşi context, Maia Sandu scrie pe pagina sa de socializare, că procesul de "reformare" a clasei politice a început. “Partidul Democrat îi responsabilizează pe deputaţii traseişti...”

Cei 14 foşti deputaţi PCRM au anunţat că părăsesc formaţiunea în decembrie 2015. Aceştia şi-au motivat decizia prin necesitatea de a pune capăt luptelor politice în Moldova. Totodată, mai mulţi analişti politici şi deputaţi au declarat atunci, că decizia respectivă a fost luată sub diverse presiuni sau cei 14 deputaţi ar fi fost remuneraţi financiar. Ulterior, transfugii din PCRM, alături de unii deputaţi din PLDM au votat pentru numirea lui Pavel Filip în funcţia de prim-ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe