Dodon împarte drapele noi. Vadim Pistrinciuc: Preşedintele are obligaţia de a proteja simbolurile naţionale

Drapelele oferite primăriilor declarate stataliste (facebook.com / Dodon Igor)
Maria Maevschi
27.04.2018

Într-o postare pe pagina sa de socializare, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că primele 11 primării din 6 raioane ale ţării au primit câte un Drapel de Stat, şi drapelul istoric al lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

”Această acţiune este o iniţiativă a mea, lansată cu prilejul Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat ale Republicii Moldova, marcate pe data de 27 aprilie. Iniţiativa se înscrie în şirul de activităţi desfăşurate cu prilejul anului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”, a mai scris Dodon.

Acesta a menţionat că primele comune care au beneficiat de drapele fac parte din lista celor 300 de localităţi semnatare ale declaraţiilor pentru menţinerea statalităţii şi independenţei Republicii Moldova.

”Ţin să amintesc că recent Comisia Naţională de Heraldică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova a avizat conferirea statutului legal de simbol naţional istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ştefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485, iar eu am înaintat în acest sens iniţiativa legislativă pentru completarea Legii nr. 217/2010 privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova”, a adăugat şeful statului.

În context, deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a menţionat că preşedintele împarte drapele istorice primăriilor. ”Nu mă voi opri asupra obligaţiei preşedintelui de a proteja simbolurile naţionale, consfinţite în Constituţie, susţinute de decenii prin consens naţional. Nu are sens apelul la obligaţii de stat în cazurile clinice "de rău de înălţime"”, a scris Pistrinciuc pe contul său de Facebook.

Făcând referire la faptul că Dodon se declară în permanenţă statalist, politicianul să întreabă ”dacă eşti statalist, care e sensul să diluezi, amesteci şi fărâmiţezi simbolica existentă a statului?”. Mai mult decât atât, Pistrinciuc aseamănă comportamentul şefului statului cu cel al ”unui copil care, deşi este flămând, aruncă mâncarea în jur”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor