Doctor cardiolog american: Decesul multor tineri care mor în somn este legat de vaccinuri

Dr. Peter McCullough în New York, 24 decembrie 2021.
Dr. Peter McCullough în New York, 24 decembrie 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

La o conferinţă pentru specialiştii din domeniul medical desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în Sedona, Arizona, mai mulţi vorbitori - toţi medici - au comentat o tendinţă îngrijorătoare: creşterea numărului persoanelor, de altfel sănătoase, care mor în somn.

Decesele subite, inexplicabile şi nepotrivite vârstei par să se întâmple mai mult decât de obicei, atât în Statele Unite, unde aceşti medici îşi desfăşoară activitatea, cât şi în alte câteva ţări din lumea industrializată.

Excesul deceselor "este un fenomen în toată lumea în acest moment", a declarat Dr. John Campbell, formator de asistente medicale care a urmărit şi comentat meticulos datele ştiinţifice pentru canalul său de YouTube, care are 2,47 milioane de abonaţi.

Datele arată că "decesele sunt cu 16 la sută mai mari decât ne-am aştepta", a declarat Dr. Campbell într-un videoclip recent, "iar marea majoritate, acestea nu sunt decese COVID".

Statisticile menţionează o parte a naraţiunii. Decesele neobişnuite care fac titlurile ziarelor reprezintă o altă parte.

De exemplu, actriţa sud-africană Franci Swanepoel a fost găsită moartă în patul ei duminică dimineaţa, 16 octombrie. Ea se afla în mijlocul filmărilor pentru un nou proiect. Swanepoel avea 50 de ani. Cauza morţii ei este încă necunoscută, potrivit rapoartelor de presă.

La începutul acestei luni, un tânăr tată, Jack Grozier, a fost, de asemenea, găsit mort în locuinţa sa din New Cumnock, Scoţia. Cu doar câteva ore înainte, el îi trimisese un mesaj iubitei sale pentru a-i spune că va vorbi cu ea a doua zi dimineaţă. Grozier avea 23 de ani. El lasă în urmă un fiu de un an, potrivit Irish Mirror.

Gwen Casten, în vârstă de 17 ani, al cărei tată este deputat în statul Illinois, a murit, de asemenea, în somn.

La 7 octombrie 2022, familia lui Casten a emis o declaraţie pe Instagram în care a explicat că fiica lor, care nu avea probleme de sănătate sau comportamentale cunoscute, a murit din cauza unei aritmii cardiace de cauză necunoscută.

"Tocmai venise acasă după o seară cu prietenii, s-a culcat şi nu s-a mai trezit", se arată în declaraţie.

Dr. Peter McCullough, un cardiolog certificat în medicină internă şi boli cardiovasculare, care a fost prezent la conferinţă, a declarat că atunci când oamenii - în special cei tineri - mor în somn, cauza de bază este adesea miocardită.

Miocardita, care este o inflamaţie a inimii, poate duce la ritmuri cardiace neregulate care pot fi letale fără tratament imediat.

Dr. McCullough a menţionat o "analiză a stării inimii" realizată de o echipă internaţională de cardiologi şi publicată în revista Biomedicine & Pharmacotherapy în luna mai a acestui an. Potrivit acestui studiu, sunt raportate multe probleme cardiace post-vaccinare, miocardita fiind cea mai frecventă.

"În timp ce miocardita este cea mai mare afecţiune cardiovasculară raportată, alte complicaţii grave sunt, de asemenea, raportate din ce în ce mai des", au scris cercetătorii.

Creşterea catecolaminelor

Deşi poate părea ilogic, Dr. McCullough a spus că morţile subite în timpul somnului sunt similare din punct de vedere biochimic cu morţile subite din timpul sau imediat după exerciţii fizice viguroase.

Motivul pentru care oamenii mor în mod aparent inexplicabil în timpul somnului, a explicat Dr. McCullough, este uneori din cauza unei creşteri bruşte a catecolaminelor la finalul ciclului de somn. Această schimbare biochimică naturală este semnalul organismului de a se trezi.

Catecolaminele sunt hormoni care sunt produşi de glandele suprarenale. Ele sunt eliberate în organism ca răspuns la efortul fizic sau la stresul emoţional. Dar ele sunt eliberate şi în timpul somnului, chiar înainte de trezire, ca un semnal pentru organism şi creier că este timpul să se trezească.

Aceste catecolamine ne pot creşte, printre altele, ritmul cardiac, tensiunea arterială şi ritmul respiraţiei.

În organism există trei catecolamine: dopamina, epinefrina şi norepinefrina. O creştere bruscă a catecolaminelor, fie că are loc în timpul somnului sau în timpul exerciţiilor fizice, poate stresa inima şi o poate face să bată aritmic, a spus Dr. McCullough.

Moartea înainte de trezire

Dacă inima unui tânăr a fost afectată în urma unei infecţii, a unei vaccinări sau din orice alt motiv, creşterea bruscă a catecolaminelor poate fi letală. Acesta este motivul pentru care, a spus McCullough, oamenii par să moară în somn. Ei mor de fapt chiar înainte să se trezească.

După o analiză atentă a literaturii ştiinţifice revizuite de colegi (la care a contribuit şi el la mai multe studii în calitate de autor principal sau coautor), Dr. McCullough a declarat că decesele bruşte şi neaşteptate pe care le vedem la tineri sunt cel mai probabil cauzate de miocardita indusă de vaccinuri nediagnosticată sau asimptomatică.

"Am aflat acum că aproximativ jumătate din cazuri [de miocardită], sau chiar mai multe, sunt iniţial asimptomatice. Asta înseamnă că tinerii nu ştiu că au miocardită. Aşadar, se formează o cicatrice în inimă, dar nu li s-a spus niciodată să nu facă efort şi mulţi sunt implicaţi în atletism şi în toate tipurile de activităţi diferite", a explicat McCullough.

În timpul unei creşteri de catecolamină - fie că este rezultatul unui exerciţiu viguros, fie că face parte din procesul normal de trezire - această miocardită indusă de vaccinuri nedetectată poate fi fatală, a spus Dr. McCullough

Acestea au fost, de asemenea, concluziile unei analize publicate în revista Archives of Pathology & Laboratory Medicine la începutul acestui an, care a fost condusă de un patolog, Dr. James Gill, de la Şcoala de Medicină Yale din New Haven, Connecticut. Echipa de trei medici care a realizat studiul a făcut autopsii la doi adolescenţi care au murit imediat după ce au primit a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19.

Aceştia au constatat că miocardita post-vaccinală avea "caracteristici asemănătoare cu o vătămare indusă de catecolamine, nu cu o patologie tipică a miocarditei". Acelaşi studiu citează alte cercetări care au arătat că miocardita este rareori cauza deceselor cauzate de infecţiile cu COVID-19.

"Înţelegerea faptului că aceste cazuri sunt diferite de miocardita tipică ... poate ajuta la ghidarea examinării şi a terapiei", au concluzionat cercetătorii.

Creşterea numărului deceselor în rândul adulţilor cu vârstă de muncă

Scott Davison, directorul executiv al OneAmerica, o mare companie de asigurări cu sediul în Indianapolis, a declarat la o conferinţă de presă online din 30 decembrie 2021, că firma sa a înregistrat "cele mai mari rate de deces [pe care] le-a văzut în istoria [activităţii]".

Davison a declarat că ratele de deces au urcat cu 40%, iar decesele COVID-19 nu explicau cea mai mare parte a creşterii. Persoanele care muriseră aveau sub 65 de ani, ceea ce era neobişnuit, deoarece decesele COVID erau puternic înclinate spre cei de 65 de ani şi mai în vârstă.

"S-ar putea să nu fie la toţi menţionat COVID pe certificatul de deces, dar numărul deceselor a crescut pur şi simplu foarte, foarte mult", a spus el.

Potrivit doctorului McCullough, din punct de vedere ştiinţific, cea mai responsabilă ipoteză a agenţiilor noastre de reglementare trebuie să fie aceea că numărul neobişnuit de mare de decese în exces care au avut loc în Statele Unite şi în alte ţări de la lansarea vaccinurilor COVID-19 este cauzat de vaccinările în sine.

O legătură între aceste vaccinuri şi numărul excesiv de decese ar trebui să fie o presupunere, cu excepţia cazului în care se identifică în mod clar o cauză diferită şi există dovezi că persoana decedată nu a fost vaccinată, a declarat Dr. McCullough.

"Aceasta este o poziţie de reglementare sigură. Aşadar, atunci când dezvoltăm produse noi, când există un deces care apare după utilizarea unui produs nou, o poziţie sigură este că acesta se datorează noului produs, cu excepţia cazului în care se dovedeşte contrariul", a insistat el.

Miocardita indusă de un vaccin poate apărea după luni de zile

Dar problemele cardiace cauzate de vaccinurile COVID-19 pot să nu devină evidente decât după multe săptămâni sau luni de la vaccinare.

În noiembrie 2021, o echipă de oameni de ştiinţă din cadrul Departamentului de Pediatrie al Spitalului de Copii din Seattle, care este afiliat la Universitatea din Washington, a publicat un studiu în Journal of Pediatrics care a arătat o legătură definitivă între vaccinurile cu ARNm şi problemele cardiace la adolescenţi, cercetare care a fost confirmată de atunci de peste şase alte studii şi rapoarte de caz.

Echipa de la Universitatea din Washington a constatat că miocardita şi pericardita au apărut la pacienţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani care au prezentat dureri toracice în decurs de o săptămână după a doua doză de vaccinuri cu ARNm.

S-a constatat că aceşti pacienţi aveau niveluri mai mari decât cele normale de troponină în sânge. Troponina este un tip de proteină care se găseşte în muşchii inimii. Atunci când este prezentă în sânge, poate fi un indiciu al insuficienţei cardiace.

Aceeaşi echipă de oameni de ştiinţă a publicat un studiu de monitorizare în martie 2022, tot în Journal of Pediatrics. Studiul lor a examinat un grup de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, care fuseseră diagnosticaţi cu inflamaţie cardiacă după a doua doză de vaccinuri cu ARNm de la Pfizer, ei au descoperit că aproape 69% dintre pacienţi au avut în continuare probleme anormale ale inimii la imagistica prin rezonanţă magnetică cardiacă, chiar şi la opt luni după vaccinare şi în absenţa altor simptome clinice.

Această constatare, au scris oamenii de ştiinţă în discuţia lor, "este un indicator al afecţiunilor cardiace şi al fibrozei [cicatrizării] şi a fost puternic asociată cu un prognostic mai prost la pacienţii cu miocardită acută clasică".

Dr. McCullough consideră că acest studiu din 25 martie 2022, care a fost condus de Dr. Jenna Schauer de la Universitatea din Washington, este profund îngrijorător.

"Dar ceea ce înţelegem în cazul miocarditei este că poate dura câteva luni pentru ca cicatricea să se formeze, iar lucrările realizate de Jenna Schauer arată acest lucru", a declarat Dr. McCullough, adăugând că copiii pot avea o cicatrice relativ "substanţială".

El a continuat: "Aşadar, aş concluziona, în calitate de cardiolog, că ritmul anormal ar putea intra cu siguranţă în vigoare la patru luni, şase luni, opt luni, douăsprezece luni după ce cicatricea s-a format în inimă".

Moartea subită a unui tânăr aparent sănătos care moare în mod neaşteptat în somn sau în timpul exerciţiilor fizice, chiar şi la opt luni după ce a fost vaccinat, a spus McCullough, poate fi de fapt cauzată de miocardită nediagnosticată care a apărut ca urmare a vaccinurilor COVID-19.

Părinţi, vă rugăm să fiţi deschişi

Dr. McCullough i-a îndemnat pe părinţi să fie deschişi şi să spună dacă copiii lor au făcut sau nu vaccinul COVID-19. Cel mai simplu mod de a dovedi că o moarte bruscă şi neaşteptată, în special în rândul tinerilor, nu are legătură cu injecţiile, a spus el, "este ca familiile să iasă în faţă şi să spună că nu au luat vaccinul. Atunci acest lucru a fost exclus".

Cu toate acestea, a continuat Dr. McCullough, "atunci când familiile sunt tăcute şi nu spun nimic, fie că au făcut, fie că nu au făcut vaccinul, cred că este sigur să presupunem că i s-a administrat vaccinul."

Dr. Angelina Farella, un pediatru cu practică privată din Webster, Texas, care a luat cuvântul şi la conferinţa de la Sedona, a explicat că a început să trateze adulţi care sufereau de COVID-19 atunci când colegii ei medici au refuzat să-i ajute.

Dr. Farella a precizat că este foarte îngrijorată de problemele cardiace ale tinerilor pe care ea şi colegii ei le văd în clinică şi despre care citesc în literatura ştiinţifică.

"În calitate de pediatru, rareori trimitem un copil la cardiolog [care] nu are un defect cardiac congenital. Foarte rar îi trimitem la un cardiolog", a declarat Dr. Farella.

În aceste zile, totuşi, problemele cardiace în rândul copiilor şi adulţilor tineri care au luat vaccinurile COVID-19 sunt suficient de frecvente pentru ca Dr. Farella să spună că nu va mai semna formulare de rutină pentru examene fizice sportive fără a face o analiză completă a sângelui pacienţilor săi pentru a verifica semnele de declin cardiac.

Aceasta include testarea troponinei în sânge, precum şi a nivelului de D-dimer (un test de sânge simplu folosit pentru a exclude prezenţa cheagurilor de sânge).

Deşi unele familii din cabinetul ei sunt deranjate de acest pas suplimentar, Dr. Farella a insistat că testarea suplimentară este crucială pentru menţinerea siguranţei copiilor.

"Vreau doar să mă asigur pe mine şi acea familie că îi aşteaptă cea mai sigură şi cea mai bună viaţă posibil", a declarat Dr. Farella.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură