Studiu italian: 94% dintre pacienţii vaccinaţi anti-COVID au avut ulterior probleme de sănătate - sânge anormal

Laborator
Laborator (Shutterstock)

Medicii din Italia au studiat sângele pacienţilor care au fost injectaţi cu vaccinuri ARNm COVID-19 şi au găsit materii străine mult timp după vaccinare, arată un nou studiu.

Trei medici, toţi chirurgi, doctori în medicină - Franco Giovannini, Riccardo Benzi Cipelli şi Giampaolo Pisano - au examinat sângele proaspăt prelevat de la peste o mie de pacienţi, folosind observarea directă la microscop pentru a vedea ce se întâmplă în compoziţia lui.

Rezultatele lor au fost publicate în International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research în august 2022.

Pentru acest studiu, medicii italieni au folosit microscopia optică, adică microscoapele obişnuite cu lumină, pentru a examina sângele, celulele sanguine fiind uşor vizibile la microscop. Forma lor, tipul şi modul în care sunt agregate (aglomerate) pot ajuta medicul calificat să înţeleagă mai bine starea de sănătate a pacientului.

În studiul lor de 60 de pagini, revizuit de colegi, cercetătorii italieni nu au tras nicio concluzie. Ei au raportat doar studii de caz din observaţiile lor. Deşi nu au putut explica ceea ce au observat, au notat în studiu că ceea ce au văzut a fost atât de ciudat, încât au simţit nevoia să alerteze comunitatea medicală.

Microscopia în câmp întunecat

Microscopul luminos sau optic utilizează lumina vizibilă şi o serie de lentile pentru a mări imaginile.

Spre deosebire de microscopia electronică, microscopia luminoasă oferă o imagine directă a ceea ce se află sub lentilă. Cu ajutorul microscopiei optice, oamenii de ştiinţă pot folosi fie un fundal alb strălucitor în spatele celulelor, cu lumina care străluceşte din spatele lamei, fie pot folosi un fundal întunecat.

Această tehnică, numită microscopie în câmp întunecat sau microscopie cu fundal întunecat, funcţionează prin blocarea luminii din spate şi prin reflectarea luminii din lateral pentru a face ca lamelele să iasă în evidenţă din fundalul întunecat. Microscopia în câmp întunecat utilizează o diafragmă specială pentru a focaliza lumina astfel încât fundalul să rămână întunecat. Lumina nu va trece direct prin eşantion şi nu este necesară nicio colorare, astfel încât celulele vii nu trebuie să fie ucise pentru a fi studiate. Pentru această cercetare, medicii au folosit microscopia în câmp întunecat.

Sânge anormal

Dintre cei 1006 pacienţi, 426 erau bărbaţi şi 580 erau femei. 141 au primit o singură doză de vaccin cu ARNm, 453 au primit două doze, iar 412 au primit trei doze în total. Pacienţii aveau vârste cuprinse între 15 şi 85 de ani. Vârsta medie a pacienţilor a fost de 49 de ani. Toţi cei 1.006 pacienţi au solicitat asistenţă medicală deoarece nu se simţeau bine: prezentau o gamă largă de probleme de sănătate.

În medie, pacienţii al căror sânge a fost examinat fuseseră vaccinaţi cu aproximativ o lună înainte.

Dintre cei 1.006 pacienţi, după vaccinare, doar aproximativ 5 la sută - doar 58 de persoane - aveau sângele cu valori normale.

Medicii au reuşit să examineze sângele a 12 dintre pacienţi înainte ca aceştia să fi primit vreun vaccin. În acel moment, înainte de a fi vaccinaţi, toţi cei 12 pacienţi prezentau un sânge normal, sănătos, afirmă cercetătorii.

Autorii nu au dezvăluit câte persoane au fost vaccinate în total, astfel că nu se cunoaşte procentul de persoane vaccinate care au prezentat sânge anormal. Acesta este un neajuns al cercetării lor. Ceea ce se ştie însă, este că 94% dintre pacienţii chestionaţi în acest studiu, care au dezvoltat simptome ulterioare, au avut sânge anormal.

Fiecare dintre pacienţi a fost examinat pentru o gamă largă de simptome care au apărut după vaccinare.

Imaginile sunt dramatice. Fotografiile comparate ale sângelui unui pacient înainte şi după vaccinare arată diferenţe flagrante. Înainte de vaccinare, globulele roşii sunt separate unele de altele şi sunt rotunde, în timp ce sângele prelevat după vaccinare prezintă globule roşii care sunt deformate şi care se grupează coagulându-se în jurul unor corpuri străine vizibile care nu erau prezente înainte.

Substanţe străine cumulate în sânge

Aceste substanţe străine păreau să se adune în structuri, uneori formând cristale, iar alteori tuburi sau fibre lungi.

Structurile de corp străin din sângele pacienţilor, care nu existau înainte de vaccinare, au cu siguranţă un aspect neobişnuit în fotografiile incluse în studiu.

Medicilor li s-a părut că formele mari adunate în sânge sugerează modul în care grafenul se poate autoasambla în structuri.

Grafenul este o formă de carbon care apare atunci când atomii sunt aranjaţi în hexagoane, formând un cristal plat, ca o foaie. În această formă, deşi carbonul nu este un metal, se comportă din punct de vedere chimic ca un compus metalic.

Cele două forme pe care le-au observat în fluxul sanguin au fost bucăţi asemănătoare unor cristale şi cu lungimi asemănătoare unor tuburi. Deşi cercetătorii nu au putut confirma că ceea ce au văzut era grafen, ei au subliniat că grafenul se poate agrega în forme similare cu cele observate de medici.

Este grafen?

Grafenul a fost utilizat în vaccinurile antigripale cu administrare nazală şi este în curs de dezvoltare pentru a fi utilizat în alte medicamente. Cu toate acestea, nu este menţionat ca ingredient în niciunul dintre vaccinurile cu ARNm.

Medicii italieni nu au făcut teste chimice pentru grafen. Ei au speculat doar că grafenul ar putea fi o componentă a structurilor. Grafenul se poate autoasambla cu mici nanostructuri, ceea ce îl face util pentru nanotuburile de carbon şi fibra de carbon. Însă, după cum au menţionat autorii, grafenul care se autoasamblează în structuri în fluxul sanguin ar putea oferi ceva pe care sângele să se coaguleze, putând provoca cheaguri de sânge la scară largă.

Aceste speculaţii ridică mai multe întrebări decât răspunsuri, deoarece nici grafenul şi nici alţi compuşi metalici nu ar fi trebuit să fie utilizaţi în vaccinuri. Aşadar, de ce peste 950 de persoane care se confruntă cu probleme de sănătate post-vaccinare au prezentat materiale străine în sângele lor?

Acesta nu este singurul studiu care a constatat anomalii în sânge după vaccinarea cu ARNm.

Într-un studiu publicat anterior în aceeaşi revistă, o echipă coreeană a arătat, de asemenea, că sângele persoanelor vaccinate cu ARNm conţinea material metalic ce nu ar fi trebuit să se afle acolo. Oamenii de ştiinţă coreeni au analizat probe de sânge supus unui proces de centrifugare de la opt persoane care au primit vaccinuri COVID-19 cu ARNm, faţă de două persoane care nu au primit niciun vaccin COVID-19.

Echipa formată din trei medici sud-coreeni - Young Mi Lee, Sunyoung Park şi Ki-Yeob Jeon - a explicat că: "Preponderenţa dovezilor sugerează că materialele străine găsite la persoanele care au primit vaccinul COVID-19 ... au fost injectate în corpul lor atunci când au primit una sau mai multe doze de vaccinuri COVID-19".

"Dintre cei 8 beneficiari ai vaccinului COVID-19: 6 probe de plasmă conţineau un disc multistratificat cu o compoziţie neidentificată; 3 probe conţineau materiale sub formă de bobine cu mărgele; 1 probă de plasmă conţinea un mănunchi fibros de material străin cu aspect similar de mărgele; şi un alt grup de 3 probe avea formaţiuni de material străin sub formă de cristale. Diferitele forme şi dimensiuni ale materialelor străine din plasmele centrifugate ale persoanelor vaccinate cu COVID-19 semănau foarte mult cu formele şi dimensiunile materialelor străine observate anterior direct în vaccinurile respective", arată studiul.

Studiul italian, care a analizat un număr de peste 10 ori mai mare de probe de sânge, pare să confirme constatările din Coreea. Cu toate acestea, este dificil de extrapolat din constatările lor. Ar fi mai uşor de confirmat că vaccinurile au fost într-adevăr cauza anomaliilor din sânge dacă cercetătorii italieni ar fi analizat şi sângele unui grup de control format din pacienţi care prezentau simptome neobişnuite similare (sau lipsa lor) şi care nu fuseseră vaccinaţi anterior.

Probleme de coagulare

Problemele de coagulare reprezintă una dintre complicaţiile caracteristice observate după vaccinarea cu COVID-19.

Întrucât lotul de subiecţi era format din persoane care fuseseră vaccinate recent şi care ulterior au avut probleme de sănătate, această nouă ştiinţă sugerează că aceste structuri din sânge şi comportamentul anormal de coagulare a celulelor sanguine ar putea fi o parte importantă a motivului pentru care medicii clinicieni constată atât de multe probleme de sănătate neobişnuite ca urmare a vaccinării cu ARNm.

Într-adevăr, au fost găsite cheaguri mari chiar şi în corpurile persoanelor decedate de când a început programul de vaccinare. O persoană care îmbălsămează din Alabama a observat că cheagurile mari, pe care nu le mai văzuse niciodată în cei 20 de ani de carieră, au început să devină ceva obişnuit odată cu începerea programului de vaccinare, potrivit unei agenţii de ştiri non-profit din Alabama.

Richard Hirschmann a declarat pentru 1819 News că a colectat fotografii cu peste o sută de cazuri de astfel de cheaguri de sânge. Hirschmann a alertat, de asemenea, laboratoarele locale şi a lucrat cu radiologul Phillip Triantos, M.D., pentru a înţelege mai bine de ce şi cum se prezintă pacienţii cu cheaguri de sânge de mare amploare cu formare lentă.

Alţi medici, printre care Ryan Cole, M.D., un dermatopatolog (un medic care foloseşte un microscop pentru a examina mostre de piele, păr şi unghii pentru a diagnostica boli), fondator al companiei Cole Diagnostics, cu sediul în Idaho, au văzut, de asemenea, cheaguri de sânge de mari dimensiuni, acesta devenind un fenomen emergent de când au început campaniile de vaccinare pe scară largă, potrivit 1819 News.

Microscoapele în medicină

Pe vremuri, era un lucru obişnuit ca medicii să aibă microscoape în cabinetele lor şi să examineze ei înşişi sângele pacienţilor (şi alte fluide corporale), potrivit doctorului Barron Lerner, autorul cărţii "The Good Doctor: A Father, a Son, and the Evolution of Medical Ethics".

În ziua de astăzi însă, medicii - cu unele excepţii - trimit aproape întotdeauna testele pentru analiză laboratoarelor externe. Barron Lerner a descris cum medicii seniori simţeau că este de datoria lor să îi înveţe pe colegii lor mai tineri şi pe studenţii la medicină cum să facă ei înşişi testele: procedura de colorare Gram pentru a testa infecţiile bacteriene, analiza urinei la microscop şi procesul de centrifugare a sângelui pentru a verifica anemia şi alte probleme.

Asemenea medicilor din epocile trecute, echipa de medici italieni care a publicat aceste noi descoperiri a explicat că a analizat sângele pacienţilor de-a lungul întregii lor cariere, inclusiv după orice alt tip de vaccinare. Însă nu au mai văzut niciodată corpuri străine de acest fel.

Supravegherea post-comercializare a dispozitivelor medicale, a noilor medicamente şi a vaccinurilor este de cea mai mare importanţă pentru a garanta siguranţa. Aceste constatări neobişnuite şi răspândite de anomalii în sânge după vaccinarea cu ARNm ar trebui să fie o preocupare globală.

Dacă 94% dintre pacienţii cu probleme de sănătate adverse au obstrucţii la nivelul vaselor de sânge care nu erau prezente înainte de a fi vaccinaţi, aceşti oameni de ştiinţă ar putea să fi descoperit un efect secundar neanticipat şi periculos al vaccinurilor cu ARNm.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură