Dobrovie: "PSD şi ALDE au un singur model: Rusia lui Putin!"

Cei care s-au opus ofensivei împotriva justiţiei şi legalizării corupţiei sunt cei care au construit României cel mai solid şi frumos brand de ţară din ultimii ani. În contrapartidă, Tăriceanu şi Dragnea privesc spre modelul rus, unde protestatarii anticorupţie sunt luaţi pe sus şi duşi la poliţie, susţine deputatul USR Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt în continuare deranjaţi că protestele anti-corupţie din România continuă, iar penalii nu-şi pot urmări nestingheriţi agenda de scăpare din închisoare, dezincriminări, graţieri şi eliminarea procurorilor şefi incomozi de la DNA şi Parchetul General, opinează, pe Facebook, deputatul USR Matei Dobrovie.

"Liderul PSD i-a sfidat pe protestatari printr-o postare zeflemitoare în care încearcă să ducă în derizoriu acţiunile acestora. Pe aceeaşi linie, preşedintele Senatului îi acuză pe aceştia că au stricat imaginea României. 'Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare... în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu...un anumit dispreţ', a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. De când are probleme penale, al doilea om în stat pare să fi pierdut orice contact cu realitatea. Cei care s-au opus ofensivei împotriva justiţiei şi legalizării corupţiei sunt cei care au construit României cel mai solid şi frumos brand de ţară din ultimii ani prin demnitatea lor", scrie Dobrovie.

În contrapartidă, Dragnea şi Tăriceanu, "privesc probabil cu simpatie către Rusia lui Putin", loc unde, în prezent, se desfăşoară de asemenea proteste anti-corupţie, în ciuda represiunii brutale.

"Ce nu ar da şi domnii Tăriceanu şi Dragnea să-i ia pe sus pe oamenii simpli care rezistă seară de seară în Piaţa Victoriei şi-i împiedică să-şi ducă la capăt planul de capturare a statului şi a justiţiei. Am văzut deja ce gândesc membri PSD şi ALDE despre cetăţenii incomozi cu conştiinţă. Deputatul Rădulescu propunea să-i disperseze cu tunuri cu apă şi-i ameninţa cu AKM-ul", adaugă Dobrovie, în contextul în care ieri liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi a fost luat de poliţie din mijlocul unui protest anticorupţie şi băgat în dubă. Alte sute de protestatari au fost arestaţi.

"Cam aşa arată “democraţia” ( puterea poporului) în varianta PSD/ALDE. Şi aici a pus şi noul Ministru al Justiţiei cireaşa pe tort cu declaraţia făcută în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European că problema nu a fost Ordonanţa de Urgenţă 13 prin care erau dezincriminate mai multe infracţiuni, ci faptul că ea a fost adoptată noaptea!'', concluzionează Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne