Constantin, rămas fără sprijin politic: Dacă Grindeanu îmi cere, demisionez. Tăriceanu calcă în picioare statutul

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează, acuză Daniel Constantin, rămas fără sprijinul politic al partidului.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Rămas fără sprijin politic în ALDE şi catalogat de colegul său Călin Popescu Tăriceanu drept "un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului", Daniel Constantin acuză o încălcare gravă a statutului însă anunţă, pe de altă parte, că îşi va da demisia din funcţiile ocupate în Guvern (vicepremier şi ministru al Mediului) dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru.

"Decizia Biroului Politic Central nu are nicio legătură cu legalitatea. Nu se poate aplica o sancţiune unui preşedinte, copreşedinte de partid decât în Congres. Dar acestea sunt lucruri care deja au fost călcate în picioare de mai mult timp, nu doar de acum. Ce s-a întâmplat, din păcate pentru domnul Tăriceanu, nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Liberalismul nu înseamnă doar să te lupţi pentru drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, înseamnă şi alegeri libere şi corecte şi multe şi alte lucruri", a declarat Constantin, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a explicat că acum mingea este în terenul premierului Sorin Grindeanu şi al preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

"Acum mingea este în terenul domniilor lor. Dacă vor accepta o decizie care n-are nicio legătură cu statutul şi deci cu legalitatea, dânşii vor decide. Nu vreau să pun nici presiune pe dânşii. Nu regret nimic, dacă ar fi să fiu pus din nou în faţa acestei situaţii, aş alege acelaşi lucru, aş alege oamenii. Mi s-a cerut să trădez oameni, să-i arunc peste bord, doar ca să îmi fie mie bine. Nu pot să fac acest lucru, s-a încercat şantajarea mea cu funcţia de viceprim-ministru, am demonstrat că nu ţin la această funcţie.

Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia. Eu îl voi informa pe domnul preşedinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului şi o să îmi exprim şi în faţa domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează", a subliniat Constantin.

Pe de altă parte, Constantin a susţinut că nu intenţionează să demisioneze din ALDE şi să înceapă un nou proiect politic.

"Sunt foarte mulţi colegi care mi-au solicitat să pornim un alt proiect politic. Am refuzat această solicitare pentru că nu vreau să dau impresia că am avut un astfel de gând. Am spus de la început: nu vreau altceva decât în ALDE să se respecte legea. Nu vreau altceva decât să ne întoarcem la litera statutului. Ca atare, nu voi face un alt proiect politic. (...) Sunt membru ALDE în continuare, eu nu îmi dau demisia din ALDE şi voi susţine în continuare Guvernul", a mai spus Constantin.

Susţinător al binomului?

"Chiar am râs de acest lucru pentru că în sală erau doi şefi ai SIE, domnul Harnagea şi domnul Meleşcanu. Şi l-am rugat pe domnul preşedinte Tăriceanu să se informeze pentru că are oameni apropiaţi cu care colaborează şi să se informeze mai bine. Este foarte uşor ca din înălţimea domniei sale să pună etichete care nu au nicio legătură cu realitatea. (...)

Am încercat în această perioadă să demonstrez sau să mă impun pe zona profesională, să încerc să spun că în economie fără cel de-al doilea motor care se numeşte investiţii nu putem să mergem mai departe", a precizat Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne