Mazilirea lui Daniel Constantin pe repede-nainte. Dragnea nu-l mai vede în Guvern

Lăsat de Tăriceanu fără sprijinul ALDE, Daniel Constantin declara ieri că acum mingea e la Grindeanu şi Dragnea. Dragnea a tranşat treaba rapid: Constantin nu mai poate rămâne în Guvern.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern după votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul, a opinat duminică seara, la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea, în opinia căruia "deznodământul din ALDE era previzibil".

"Din păcate, pentru că nu-mi place ce se întâmplă acolo - am fost împreună atâţia ani - acest deznodământ era previzibil. Eu am avut mai multe discuţii şi cu dl Tăriceanu şi cu dl Daniel Constantin, cred că în jur de acum o lună. I-am spus d-lui Daniel Constantin că trebuie să găsească o soluţie, un mod de convieţuire şi de colaborare cu dl Tăriceanu, pentru că lucrurile nu pot ajunge decât în situaţia asta, adică la o tranşare politică prin vot a acestui conflict care mocnea şi care a tot fost alimentat în ultima perioadă. Pe de altă parte, este un guvern politic. Este o coaliţie guvernamentală formată din două partide", a explicat liderul PSD, preluat de Agerpres.

Potrivit lui Dragnea, atunci când un partid, printr-un vot cu majoritate zdrobitoare, decide să retragă sprijinul politic pentru un membru al guvernului, în mod normal acesta nu mai poate rămâne în guvern. Este ca şi cum noi am avea o astfel de problemă şi am avea un vot.

"Într-un guvern politic se ajunge în urma unui vot, fiecare membru este votat de o structură politică. Votul care te trimite acolo şi structura politică care te trimite acolo este aceeaşi care te poate scoate de acolo. Aşa funcţionează politica", a precizat Dragnea.

"Eu nu am reuşit să înţeleg ce l-a mânat foarte mult pe Daniel Constantin să împingă acest conflict foarte mult. Şi astăzi vorbea de proiectul politic. Eu n-am reuşit să înţeleg care este proiectul politic, eu am crezut şi colegii mei au crezut că proiectul comun al nostru este punerea în practică a programului de guvernare, cu toate componentele lui care să aibă o viaţă mai bună pentru toţi românii. Acum se vorbeşte despre un alt proiect politic? Despre o tensiune în ALDE... Nu ştiu, dar ceea ce s-a văzut de la noi, n-am reuşit să vedem care este de fapt marea supărare, marele motiv pentru care s-a ajuns aici. În urma acestui vot este foarte greu pentru primul ministru să nu ţină cont de el", a mai declarat liderul PSD.

Reamintim că, după ce războiul dintre Constantin şi Tăriceanu a fost dat pe faţă, Constantin a susţinut că mulţi oameni din partid sunt foarte nemulţumiţi vizavi de modalitatea în care se iau decizii şi l-a acuzat pe Tăriceanu că vrea să preia controlul total al formaţiunii în cât mai scurt timp. De asemenea, copreşedintele ALDE a mai susţinut că Tăriceanu a practicat o "formă de şantaj în formă continuată".

Referitor la proiectul politic nou, amintim că în ultima vreme în presă a apărut "zvonul" că Daniel Constantin şi Ponta urmează să îşi facă partid. Această ipoteză a fost lansată de sociologul Marius Pieleanu la Atena 3. De asemenea, s-a mai vorbit de o posibilă migrare a lui Ponta şi Constantin la PRU, partid care promova, în campania electorală, ideea Victor Ponta premier.