Dobrovie, cu tunul pe Tăriceanu: Cât de departe poate să meargă manipularea şi ticăloşia? Altă întrebare!
Parlamentul a adoptat un controversat proiect de declaraţie iniţiat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în care preşedintele Klaus Iohannis este acuzat de abuz de drept şi de uzurpare a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, ca urmare a sesizării depuse la CCR privind OUG 13. Prezent la dezbaterile din plen, deputatul USR Matei Dobrovie s-a arătat indignat de tot demersul.
"Am luat cuvântul azi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, explicând de ce Tăriceanu se află în eroare. Adevăratul vinovat pentru ocolirea şi subminarea Parlamentului, ca organ suprem de reprezentare, şi a dezbaterilor, a fost Guvernul Grindeanu, care a recurs la OUG 13 la ceas de seară, şi actuala majoritate PSD-ALDE. Hoţul strigă hoţii!", a scris Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.
Potrivit deputatului USR, Tăriceanu încearcă să impună respectarea Parlamentului ca instituţie supremă, acuzând Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţia, dar uită că şi Parlamentul a fost ocolit de OUG 13 dată la ceas de seară.
"Deci Iohannis şi CSM subminează Parlamentul, nu guvernul Grindeanu, care n-a fost interesat de dezbateri parlamentare?! Serios. Cât de departe poate să meargă manipularea şi ticăloşia? Altă întrebare!", a mai precizat Matei Dobrovie.
Poziţia lui Tăriceanu
"Această abordare pe care am propus-o, care să întărească câteva principii pe care funcţionează statul de drept, adică independenţa şi separaţia puterilor în stat, cred că era necesară, mai ales după acţiunile neconstituţionale întreprinse de reprezentantul puterii judecătoreşti, mă refer la CSM, şi de preşedintele României, prin care au subminat atât autoritatea Guvernului, cât şi a Parlamentului.
Eu sunt convins că Parlamentul, în pofida celor pe care am văzut astăzi că le-au declarat unii colegi, nu trebuie să fie numai o fabrică de făcut legi. El trebuie să fie mult mai mult, un for de dezbatere politică pentru problemele serioase şi profunde ale societăţii şi pentru viitorul României. Nu există for mai legitim de dezbatere şi de adoptare a principalelor decizii politice privitoare la viitorul României şi al naţiunii decât Parlamentul.
Eforturile noastre trebuie să fie îndreptate către consolidarea rolului Parlamentului în arhitectura constituţională, către refacerea prestigiului acestei instituţii, care, în ultima perioadă, nu numai în ultimele luni, dar sigur cu precădere, dar şi în ultimii ani, a fost supusă unor atacuri permanente care, sigur, au diminuat în ochii multora dintre români importanţa acestui for".