DNA pierde în instanţă. Senatoarea Doina Tudor scapă de "Beciul Domnesc"

La scurt timp după ce Senatul i-a ridicat imunitatea, Doina Tudor a fost reţinută de procurorii DNA şi prezentată Înaltei Curţi cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au refuzat însă să o trimită pe senatoare la "Beciul Domnesc".
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a Doinei Tudor şi au stabilit că senatoarea PNL va fi cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la aceeaşi instanţă.

Cu o zi în urmă, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a senatoarei PNL Doina Tudor, acuzată că ar fi intermediat o parte din mita de 3 milioane de euro cerută de fostul său soţ Daniel Tudor - ex vicepreşedinte ASF - pentru favorizarea companiei de asigurări Carpatica.

Reţinerea senatoarei a fost posibilă după ce Senatul a încuviinţat miercuri o solicitarea în acest sens trimisă de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"În perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru că, în schimb, acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", se arată într-un comunicat al DNA.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici.