DNA face noi "victime". Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor ajunge la "Beciul Domnesc"

După ore bune de audieri la sediul DNA din Capitală, fostul vicepreşedinte al ASF, Daniel Tudor, a fost reţinut de procurori pentru că a cerut mită nu mai puţin de 3 milioane de euro pentru favorizarea companiei de asigurări Carpatica.
(photos.com)
Andrei Pricopie
18.02.2016

Procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui George Daniel Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, sub acuzaţia de luare de mită.

În acelaşi dosar a fost pusă sub urmărire penală pentru complicitate la luare de mită şi fosta sa soţie, Anca Doina Tudor, precum şi Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului României, pentru trafic de influenţă.

În cursul zilei de mâine, Daniel Tudor va fi prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, în timp ce, în cazul lui Marian Ovidiu procurorii propun măsura arestului la domiciliu.

"În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro. În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", se arată într-un comunicat remis de procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor