Raluca Prună a anunţat oficial că va propune reînvestirea Codruţei Kovesi

Cum performanţele DNA sunt din ce în ce mai bune, ministrul Justiţiei, Raluca Pruncă, este hotărâtă să o propună pe Laura Codruţa Kovesi pentru al doilea mandat la şefia agenţiei anticorupţie.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat joi, la evenimentul de prezentare al bilanţului DNA pe anul 2015, că are de gând să propună reînvestirea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Ca ministru al Justiţiei, înţeleg să iau act de performanţa susţinută la DNA, să-mi asum funcţia pe care o am şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al DNA", a declarat Raluca Prună.

Întrebată dacă a avut vreo discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de a face acest anunţ, noul ministru al Justiţiei a replicat:

"Nu am discutat cu preşedintele în mod special despre reînvestirea dnei procuror Kovesi. Eu am declarat la început că reînvestirea într-o societate care pune foarte multă pasiune în cele ale Justiţiei că ar fi poate necuvenit ca în primele săptămâni de mandat să fac eu judecăţi de valoare.

Sigur că eu ştiam rapoartele MCV şi citisem bilanţurile DNA, deci cunoşteam despre activitatea DNA sub conducerea dnei Kovesi, dar mi-am luat luxul de a avea câteva săptămâni de reflexie şi am ieşit, cred că la sfârşitul lunii decembrie, şi am dat ca foarte probabilă această reînvestire. Deci nu este o ştire astăzi, este ceva ce am anunţat demult".

În prezent, procurorii şefi sunt numiţi de către preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne