Director de comunicare al Freedom House: Rusia se pretinde în mod fals un apărător al creştinătăţii

Gelu Trandafir
Gelu Trandafir (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Gelu Trandafir, director de comunicare la Freedom House România, a atenţionat joi, cu ocazia conferinţei ”Provocări politice şi economice pentru Europa”, că Rusia se pretinde în mod fals un apărător al creştinătăţii, explicând că ţara este condusă de un regim autoritar care finanţează activităţi teroriste şi grupări separatiste care comit răpiri şi crime.

Precizările acestuia survin în contextul în care forţele pro-ruse din estul Ucrainei, finanţate şi echipate de Moscova, s-au angajat într-un conflict în estul şi sudul teritoriilor ucrainene, pe parcursul căruia s-au comis răpiri, crime, torturi şi asasinate. De asemenea, câteva din diviziile pro-ruse care luptă în estul Ucrainei foloseau denumiri şi inscripţii ce făceau referire la Sfântul Gheorghe, atrăgând în acest fel un număr mai mare de combatanţi.

Pe parcursul conferinţei ”Provocări politice şi economice pentru Europa”, Trandafir a denunţat şi faptul că regimul de la Moscova încearcă să proiecteze imaginea unui apărător al familiei tradiţionale şi al dreptului la viaţă, în timp ce ţara are probleme interne legate de rata de natalitate, structură familială şi a societăţii.

Însă problemele apar abia atunci când, din cauza aparatului de propagandă al Kremlinului şi a partidelor europene de extremă dreaptă care promovează agenda rusă în Europa, imaginea proiectată de Moscova ajunge să fie crezută în Occident, în timp ce Uniunea Europeană neglijează aceste domenii, reiese din declaraţiile directorului de comunicare Freedom House.