Din categoria Mazăre şi procurorii "băsişti". Curtea Supremă a decis ca edilul să rămână sub control judiciar

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

Magistraţii Curţii Supreme au respins joi seară cererea "baronului" de Constanţa, edilul Radu Mazăre, de ridicare a măsurii controlului judiciar în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită de la Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul privind locuinţele sociale din cartierul "Henri Coandă". Hotărârea completului de cinci judecători este definitivă, informează Mediafax.

Mazăre trebuie să respecte în continuare toate obligaţiile care i-au fost impuse prin măsura controlului judiciar, respectiv: să se prezinte la procurori, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa; să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa în zilele stabilite în programul de supraveghere sau când este chemat; să nu părăsească ţara.

Avocaţii lui Mazăre susţin că procurorii DNA au folosit, ca probatoriu, documente obţinute de la anchetatorii din Liechtenstein, dintr-o cauză referitoare la Elan Schwartzenberg, care nu au nicio legătură cu acuzaţia care i-a fost adusă în acest dosar. Demersurile anchetatorilor au fost catalogate de aceştia drept "o încercare abuzivă de umilire publică" a lui Radu Mazăre.

"Intenţionez să dau în judecată statul român şi să cer daune că m-au băgat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din nişte probe nelegale", a declarat recent edilul Constanţei.

Reamintim că Radu Mazăre este acuzat că a luat mită pentru a aranja licitaţia de construcţie a unor blocuri de locuinţe sociale, sau, cum s-a exprimat edilul către presă, pentru a construi un "cartier de amărâţi", constând din 17 blocuri cu 906 locuinţe, în care locuiesc acum aproximativ trei mii de persoane.

Pentru a-şi adjudeca proiectul, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, i-a remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Baronul de Constanţa este titularul mai multor dosare de corupţie care variază de la vânzări sau retrocedări de terenuri până la clasica luare de mită. Acesta se declară constant persecutat de procurorii "basişti" şi speră că această "hăituială" să înceteze după ce premierul Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale.