România Liberă: De ce a scăpat Tel Drum de verificările Fiscului

Tel Drum, firma controlată informal de către liderul PSD Liviu Dragnea, a scăpat până acum ca prin minune de verificările Fiscului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tel Drum are un dosar în lucru la Antifraudă Fiscală din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) încă din 2014, însă de atunci zace ferecat în fişetele instituţiei. Compania era programată pentru un control de fond în 2016, însă şefii ANAF au anulat demararea investigaţiei, din motive numai de ei ştiute, dezvăluie România Liberă.

Tel Drum este o companie cu acţionari care se ascund în spatele unor acţiuni la purtător. Printre aceştia se află mai mulţi prieteni şi colegi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care presa a spus că ar controla firma din umbră.

Firma figurează pe lista marilor contribuabili administraţi de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, care are responsabilitatea să verifice din punct de vedere fiscal societăţile aflate în administrare.

În perioada 2013-2017, această direcţie a fost condusă de Ionuţ Mişa, acelaşi pe care liderul PSD l-a susţinut pentru a fi numit la şefia Ministerului Finanţelor Publice în iunie a.c.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.