Ghinea, stupefiat de manevrele lui Iordache: "Asta e deja dincolo de orice bun simţ"

Pesedistul Florin Iordache, lăsat şef peste Camera Deputaţilor de Liviu Dragnea, care a plecat în vacanţă, a deschis şi a închis o caricatură de şedinţă parlamentară, neconstituţională de la un cap la altul, a atras atenţia, indignat, fostul ministru tehnocrat Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a reuşit să convoace sesiunea extraordinară a acestui for într-un mod total inedit. Manevra fostului ministru de Justiţie - artizanul infamei OUG 13 - vine direct "din puţul gândirii pesediste", a apreciat deputatul USR Cristian Ginea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Domnul Iordache a deschis şi a închis o caricatură de şedinţă parlamentară. Neconstituţională de la un cap la altul. PSD a inventat convocarea prin telefon. Te sună:

- Alo, sunt de la secretariatul general, dl Ghinea?

- Da. Dl preşedinte Dragnea convoacă sesiune extraordinară, sunteţi de acord?

- Nu.

- Bine, pa.

Apoi merg la Biroul Permanent, dar ei nu vin. Nu se face cvorum, deci nu există şedinţă de Birou Permanent (BP - n.r.). Fără BP nu poate exista sesiune. Ce zic juriştii Nicolicea şi Iordache? Păi, a fost pe telefon? PSD inventează întrunirea Birourilor Permanente prin telefon. Dacă ştiam, nu răspundeam la telefon, să îmi dea Dragnea bip. Evident, o prostie, nu există şedinţă de BP decât cînd e şedinţă de BP", a scris Cristian Ghinea.

Cum avem sesiune fără Biroul Permanent?

"Vine Iordache la microfon: Guvernul a dat OUG, noi trebuia să ne întrunim în 5 zile. Asta e deja dincolo de orice bun simţ: de fapt PSD spune că dacă Guvernul dă OUG în mod neconstituţional, ca să devină totuşi constituţional datul de OUG, el ţine loc şi de convocare de sesiune extraordinară", a declarat Cristian Ghinea.

Practic, fostul ministru a remarcat ironic că "nici nu mai era nevoie să ne sune, sau să avem şedinţă de Birou Permanent, ne considerăm convocaţi de către Guvern".

"Pe bune, nu glumesc. Ăştia aşa citesc Constituţia: Guvernul nu doar că face ceva neconstituţional, dar cică Guvernul ne şi convoacă, ca să pară constituţional ce face. Nu mai am cuvinte", a precizat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne