Diaspora exilată. Papahagi: Legea alegerilor parlamentare, un blat uselist PNL-PSD girat de Iohannis
alte articole
Prin adoptarea legii alegerilor parlamentare, un blat uselist PNL-PSD girat de preşedintele Klaus Iohannis, cei aproximativ 3 milioane de români din diaspora sunt ţinuţi în afara corpului naţiunii, a declarat Adrian Papahagi, membru fondator M10, care nu are prea mari speranţe nici în ceea ce priveşte adoptarea votului prin corespondenţă.
„Sunt alături de românii din diaspora, printre care sora mea, mai mulţi unchi, mătuşi şi veri, jumătate din colegii de şcoală şi de facultate, zeci de prieteni: actuala lege a alegerilor parlamentare e o porcărie, un blat uselist între PNL şi PSD pentru a menţine în continuare diaspora în afara corpului naţiunii. Este un al doilea exil”, a declarat Papahagi.
În opinia acestuia, preşedintele Klaus Iohannis a trădat diaspora acceptând „această porcărie de lege” şi uitând de votul prin corespondenţă, de care nici nu a mai pomenit la întâlnirea cu diaspora la Madrid.
„Domnişoara Gorghiu a fost mereu opusă votului prin corespondenţă pe când era uselistă, iar PDL a cedat şantajului UDMR şi nu a promovat legea Baconschi sau iniţiativa parlamentară a lui Tomac &co. De la PSD nu aşteptăm nimic, este prin definiţie partidul antinaţional, vârful de lance al fărădelegii şi sursa tuturor ticăloşiilor politice”, a mai precizat Papahagi.
PNL să nu fie ipocrit, a continuat membrul fondator M10. După cum vede el lucrurile, liberalii nu au făcut nimic pentru creşterea reprezentării diasporei (4 deputaţi pentru 3.500.000 de cetăţeni, comparat cu 18 pentru câteva sute de mii de minoritari) şi nici pentru votul prin corespondenţă şi electronic.
În context merită menţionat că, în cadrul unui discurs susţinut în luna iunie în faţa Parlamentului, la 6 luni de la preluarea mandatului, preşedintele Klaus Iohannis se plângea că, în ciuda insistenţelor sale, nu s-au făcut progrese în chestiunea votului prin corespondenţă pentru că nu există o voinţă politică reală în acest sens.
„Nu mai vorbim de ignorarea Parlamentului unicameral cu 300 de deputaţi, lipsa unor prevederi dure anti-traseism şi de revocare, un sistem de finanţare cu adevărat democratic, modern şi transparent (puţin de la mulţi), interdicţia definitivă de a candida pentru cei condamnaţi penal pentru corupţie etc., etc.”, a adăugat Papahagi, care a ajuns la certitudinea că „USL trăieşte”.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.