Cătălin Predoiu: 127 de minciuni rostogolite de V. Ponta şi Guvernul său

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a prezentat în direct la televiziunea prietenului său, Sebastian Ghiţă, o enumerare a succeselor Guvernului - 6 promisiuni electorale ale guvernării sale - 6 îndeplinite, deci o rată de succes de 100% - după model nord-coreean, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, care susţine că realitatea este cu totul alta decât cea prezentată de primul ministru.

Predoiu susţine că, de fapt, programul de guvernare PSD - Ponta conţine 159 de promisiuni, dintre care:

1. 23 de promisiuni au fost îndeplinite (14,5%);

2. 127 de promisiuni au fost "uitate" sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%);

3. 9 promisiuni sunt fie în curs de îndeplinire, fie au fost îndeplinite de guvernul anterior, fie nu intră în atribuţiile Guvernului, fie au fost îndeplinite doar parţial (5,6%).

Aproape 80% din programul guvernului PSD - Ponta este neîndeplinit după aproape 4 ani în funcţie, iar restul, cu rezultate incerte, a subliniat liderul PNL, adăugând că, în schimb, premierul a declarat că doreşte să continue până în decembrie 2016 ce a început:

1. risipirea şi furtul banilor publici (vezi de ex.cazul Turceni devalizat de avocaţi)

2. blocajul sau dezorganizarea instituţională în administraţie (azi toate ministerele şi agenţiile stau, nimeni nu mai face nimic, administraţia este paralizată)

3. eşecul total al unor forme majore (de ex.,legea descentralizării administrative)

4. stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educaţiei, al companiilor de stat şi al administraţiei centrale şi locale, dezastru la fondurile europene)

5. eşecul construcţiei de autostrăzi (niciun metru de autostradă contractat în mandatul V. Ponta, cele construite se surpă)

6. eşecul relansării capitalului autohton (vezi numărul de falimente în mandatul V. Ponta)

7. eşecul creşterii investiţiilor străine (vezi prăbuşirea lor în mandatul V. Ponta)

8. eşecul relansării pieţei muncii şi diminuării şomajului (vezi creşterea numărului de şomeri, înspecial în rândul tinerilor)

9. neşecul prevenirii corupţiei în propriul guvern (vezi numărul miniştrilor inculpaţi şi condamnaţi)

10. eşecul apărării şi promovării intereselor noastre economice acasă sau în străinătate (vezi cazul Rompetrol)

"Mandatul PSD - Ponta este notabil doar prin groaznic de ruşinoasa situaţie în care a adus ţara - singura ţară din UE condusă de un premier inculpat (pentru spălare de bani şi evaziune fiscală). Guvernarea PSD este lipsită de curaj şi responsabilitate. În faţa eşecurilor, Ponta a arătat întotdeauna cu degetul spre alţii. În faţa reformelor a ezitat şi s-a eschivat. A fost un premier pe cât de fricos, pe atât de demagog, pe cât de incompetent, pe atât de flecar.", a subliniat Predoiu.

În locul reformelor structurale, premierul Ponta a preferat, potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, măsurile "bugetare" cu dedicaţie pentru baronii PSD, de tipul "vă dau că oricum nu e de la mine".

"Indiferent de ceea ce spune la televiziunea prietenilor, ştie că a ratat şi proiectul guvernării. Nu ştiu dacă îi este greu, cu siguranţă le este greu celor ale căror speranţe le-a înşelat. Pentru mulţi, de la cei câţiva oameni cheie în statul român care l-au promovat şi sprijinit în momente esenţiale, până la foştii parteneri politici şi electorat, V. Ponta şi guvernul PSD sunt un pariu pierdut şi o iluzie dezumflată", a continuat Predoiu.

În opinia acestuia, cel mai grav lucru în prezent este faptul că ne propune, din nou – déjà-vu 2008 – un model economic riscant, axat pe creştere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate şi consum.

Cătălin Predoiu a prezentat în continuare un tabel-analiză a programului de guvernare PSD în care se poate vedea clar că, din cele 159 de promisiuni concrete, sunt realizate doar 14%, deşi suntem la finalul de mandat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne