Deputatul Gheorghe Coman va fi judecat în libertate

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.12.2013

Deputatul PC Gheorghe Coman, surprins în flagrant delict pentru luare de mită va fi judecat în libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de arestare preventivă a acestuia, formulată de DNA, constatând că deputatul nu prezintă pericol social. Sentinţa nu este definitivă şi procurorii DNA au atacat-o cu recurs.

Gheorghe Coman, care a fugit de poliţie în momentul în care a fost prins în flagrant delic, a primit interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile.

La ieşirea din completul de judecată, avocatul lui Coman a declarat că arestarea preventivă nu ar fi "justificată."

"Aşa cum va spuneam şi astăzi, chiar dacă am accepta ideea că sunt indicii că s-a comis acea infracţiune, chiar şi în ipoteza asta, arestarea preventivă nu ar fi justificată. S-a luat de către judecători o măsura preventivă, dar nu arestarea, ci obligarea de a nu părăsi ţara. Urmărirea penală se va desfăşura în bune condiţii, ne vom prezenta, mai avem recursul, pentru că DNA prin reprezentantul aflat în sală a declarat recurs împotriva acestei încheieri", a declarat Bogdan Vlad, avocatul lui Coman.

Avocatul a mai precizat că Gheorghe Coman nu a dat declaraţii în faţa judecătorilor, aceştia luând decizia anunţată pe baza actelor de la dosarul cauzei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus vineri la cunoştinţă deputatului PC că este cercetat pentru "folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

Gheorghe Coman s-a prezentat ieri la DNA pentru a i se prezenta învinuirile, după ce Camera Deputaţilor a votat vineri cererea de arestare preventivă a deputatului, cu 190 voturi pentru şi 34 voturi împotrivă.

La scurt timp după prezentarea învinuirilor, procurorii DNA au trimis către ÎCCJ cererea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a deputatului. Cererea a fost soluţionată de judecătoarea Daniela Encean, care a decis că Gheorghe Coman poate fi judecat în libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor