Democraţii nu renunţă: O nouă invitaţie la masa de discuţii a fost lansată către fracţiunile ajunse în Parlament
alte articole
Deşi încă la finele săptămânii trecute a fost formată o majoritate parlamentară, a fost ales un şef al legislativului, iar ulterior şi Guvernul a fost votat, Partidul Democrat nu doreşte să renunţe la cârma statului Republica Moldova şi continuă să lanseze în spaţiul public invitaţii la dialog la toate partidele politice care au ajuns în Parlament în urma alegerilor din 24 februarie.
Lansând invitaţii, democraţii fac referire la „recomandările pe care le avem de la partenerii noştri de dezvolatre de a porni anumite discuţii şi a găsi soluţii pentru a depăşi situaţia politică creată la noi”. Oficial niciuna dintre fracţiunile politice nu au răspuns PD-ului.
„Noi am auzit câteva răspunsuri, multe dintre care au fost diferite. Apreciem răspunsul foarte rapid al dlui Năstase care a declarat că este gata şi trebuie să ne aşezăm la masa de discuţii. Am auzit răspunsul exponentului Partidului Socialiştilor, dlui Novac, care a zis că urmează să examineze şi să vină cu un răspuns, dar în acelaşi timp am auzit că răspunsul altor trei actori politici, reprezentanţi ai diferitor formaţiuni care nici nu au respins nici nu au acceptat, dar a fost un fel de ping-pong”, a declarat vicepreşedintele PD, Vladimir Cebotari.
Totodată, Cebotari a menţionat că toată lumea ar trebui să recunoască că Moldova s-ar afla în faţa unui blocaj constituţional dar şi politic.
„Din punctul nostru de vedere blocajul constituţional nu poate fi depăşit, pentru că avem anumite decizii ale Curţii Constituţionale, care ne plac nouă sau nu plac altora, dar ele sunt decizii ale CC şi eu nu cunosc precedente în RM când deciziile CC nu au fost respectate şi aplicate.
Nu suprimă, nu reduc, nu anulează, nu modifică esenţa şi conţinutul hotărârii CC declaraţiile politice, sau comunicatele de presă, sau chiar şi afirmaţiile unor oficiali sau altora”, a declarat Cebotari în cadrul unui briefing de presă.
Mai mult decât atât, Cebotari a afirmat că în prezent în Moldova ar exista un singur Guvern şi un Parlament dizolvat, şi anume Guvernul Filip care „este unul interimar şi care are nişte competenţe foarte limitate”, iar Guvernul Sandu ar pretinde că a fost votat şi că ia decizii.