Noul ministru de Externe: În istoria RM nu s-a întâmplat niciodată ca un Guvern care a pierdut alegerile să nu se retragă de la guvernare

Nicolae Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Nicolae Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (Captură Foto / privesc.eu)

Republica Moldova nu are o democraţie perfectă, dar şi în condiţiile acestei democraţii imperfecte de aproape 30 de ani, nu s-a întâmplat niciodată ca un Guvern care a pierdut alegerile să nu se retragă de la guvernare. Declaraţiile aparţin noului ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicolae Popescu, care a adăugat că în aceste condiţii şi circumstanţe destul de triste a fost şi el chemat să ajut la ieşirea din această criză.

Acesta a mai menţionat că politica externă joacă un rol de primă importanţă pentru o ţară atât de mică ca Republica Moldova, stat care nu are foarte multe resurse interne în etapa actuală de dezvolatre, motiv pentru care politica externă a Republicii Moldova joacă un rol chiar mai mare decât politicile externe pentru unele ţări mari.

„În aceste circumstanţe, voi face tot posibilul ca să relansăm economia Republicii Moldova, relaţiile diplomatice ale RM şi dezvoltarea normală a RM aşa cum o vor cetăţenii care în proporţii de două treimi au votat pentru acele forţe care au creat o nouă majoritate parlamentară susţinută de toată comunitatea internaţională care practic a recunoscut legitimitatea Parlamentului şi a Guvernului”, a subliniat noul ministru de Externe.

În ceea ce priveşte priorităţile, Popescu a punctat că în primul rând politica externă este şi trebuie subordonată priorităţilor de ordin intern.

„Prima prioritate a politicii externe este dezvoltarea Republicii Moldova, pentru a o face să devină una mai prosperă, cu cetăţeni cu salarii mai bune. Rolul meu ca ministru de Externe este să îi ajut pe toţi colegii mei din Guvern să contribuie la dezvoltarea ţării.

Prioritatea nr. doi este deblocarea şi scoaterea Republicii Moldova din izolare internaţională. Rolul meu ca ministru de Externe este să aduc Moldova în Europa. Eu mă voi ocupa de acest lucru non stop împreună cu colegii noştri de la Ministerul de Externe”, a conchis Nicolae Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe