Delta Dunării, în topul destinaţiilor cu cea mai mare creştere a numărului de turişti străini

Delta Dunării conduce topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare creştere a numărului de turişti străini, în timp ce Bucureştiul a înregistrat cea mai mare creştere în preferinţele turiştilor români, arată un raport al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT).
Dunărea în Deltă în apropiere de Tulcea. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.03.2012

Delta Dunării conduce topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare creştere a numărului de turişti străini, în timp ce Bucureştiul a înregistrat cea mai mare creştere în preferinţele turiştilor români, arată un raport al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT).

Cele mai însemnate evoluţii ale numărului de turişti străini, în anul 2011, au fost înregistrate în Delta Dunării (+62%), staţiunile balneare (+20,3%), oraşele reşedinţă mari (+18%), staţiunile montane (+12,4%) şi Bucureştiul (+8,1%), arată datele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT). Per ansamblu, România a atras anul trecut cu 12,8% mai mulţi turişti străini faţă de anul anterior.

"Creşteri spectaculoase au avut loc şi în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor români. Cele mai importante evoluţii au fost înregistrate la nivelul Bucureştiului (+24,3%), al staţiunilor balneare (+21,2%), al oraşelor mari (+19,4%) şi staţiunilor montane (+18,5%)", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Per ansamblu, numărul de turişti români a avut o creştere anul trecut faţă de anul anterior de 16,9%.

"Creşterile cele mai mari care au fost înregistrate anul trecut, aşa cum reiese din raportul INCDT, se regăsesc la nivelul celor şase produse turistice pe care le-a identificat Strategia brandului turistic naţional. Este o dovadă că strategia actuală este cea corectă şi că trebuie să urmăm în continuare paşii pe care ea îi trasează. Este important să confirmăm aceste evoluţii şi în cursul anului 2012, iar promovarea pe care o vom face va viza tocmai obiectivele trasate de Strategia brandului turistic naţional. Ne aflăm pe drumul cel bun şi vom păstra aceeaşi direcţie", a declarat ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

Ministerul Turismului precizează că a derulat în ultimii trei ani investiţii în infrastructura turistică şi în marketingul şi promovarea destinaţiilor româneşti atât din fonduri europene, cât şi din fonduri de la bugetul de stat. Potrivit MDRT, în perioada 2009 – 2012 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene şi de la bugetul naţional de aproape 820 milioane de euro, faţă de 20 de milioane de euro, cât au fost alocate în perioada 2006 – 2008.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) este o unitate aflată în coordonarea MDRT, care realizează analize folosind datele Institutului Naţional de Statistică (INS), ale Băncii Naţionale a României şi ale mai multor organisme internaţionale de cercetare a turismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor