Declaraţii contradictorii în PNL despre acciza pe carburanţi

PNL nu mai susţine introducerea accizei la carburanţi, ce urma sa intre în vigoare de la 1 aprilie, a declarat senatorul PNL Sorin Ilieşiu, la Realitatea TV. Liberalii vor cere o nouă amânare a introducerii acestei taxe, la discuţia cu delegaţia FMI, aşteptată pe 21 ianuarie la Bucureşti, a mai afirmat senatorul liberal.
Parlamentul României, în imagine, Sorin Ilieşiu şi Gabriele Vrânceanu Firea Pandele (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.01.2014

PNL nu mai susţine introducerea accizei la carburanţi, ce urma sa intre în vigoare de la 1 aprilie, a declarat senatorul PNL Sorin Ilieşiu, la Realitatea TV. Liberalii vor cere o nouă amânare a introducerii acestei taxe, la discuţia cu delegaţia FMI, aşteptată pe 21 ianuarie la Bucureşti, a mai afirmat senatorul liberal.

La scurtă vreme după declaraţia lui Sorin Ilieşiu, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuţa Pocora, a declarat, cu privire la declaraţiile acestuia că subiectul accizei nici măcar nu a fost discutat în PNL, cu atât mai puţin partidul ar fi decis ceva în acest sens. Ilieşiu a interpretat realitatea strict personal, a declarat Pocora.

„A fost o interpretare personală a domnului senator Ilieşiu. Partidul Naţional Liberal nu a luat o astfel de decizie. Rămânem solidari cu deciziile luate până acum. Orice fel de decizie de acest gen nu poate fi anunţată decât de către ministrul de Finanţe sau de către mine personal, în urma unei decizii luate la nivelul conducerii Partidului Naţional Liberal. Este strict o chestiune de interpretare personală. În PNL nu a existat o astfel de discuţie şi decizie ca cea anunţată de domnul senator Ilieşiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Reamintim că introducerea accizei pe carburanţi a fost subiectul unei intense dispute între preşedintele Băsescu şi premier. Traian Băsescu a ameninţat în 2013 că nu va promulga bugetul, dacă guvernul nu renunţă la introducerea accizei pe carburanţi, taxă pe care şeful statului a considerat-o o frână pentru dezvoltarea economiei româneşti, al cărei unic rol ar fi finanţarea campaniilor electorale USL.

Preşedintele a promulgat în cele din urmă bugetul, pe 18 decembrie, în baza unui compromis politic, iar introducerea taxei a fost amânată cu 3 luni.

Între timp, PNL şi PSD au ajuns la concluzia că nu vor face front comun la alegerile europarlamentare, PNL anunţând că va merge pe liste separate, cu proprii candidaţi, în timp ce restul partidelor din coaliţie se grupează în jurul PSD, cu toate consecinţele ce decurg, inclusiv bugete separate pentru alegeri, camapanii electorale, bannere, afişe şi baroni locali. Şi în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, liderii PNL sunt din ce în ce mai sceptici ca PSD-ul îl va susţine pe Antonescu în cursa pentru Cotroceni. În ciuda asigurărilor date de Ponta, ipoteza participării PSD-ului cu un candidat propriu la prezidenţiale capătă din ce în ce mai mult contur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor