De la poduri de flori, la şedinţe comune de guvern (revista presei de la Chişinău)

Documentele semnate la reuniunea de sâmbătă de la Iaşi a guvernelor României şi Republicii Moldova ar putea da un nou impuls relaţiilor economice dintre cele două state şi ar stimula intrarea capitalului românesc peste Prut, scrie Adevărul de luni.
Documentele semnate la reuniunea de sâmbătă de la Iaşi a guvernelor României şi Republicii Moldova ar putea da un nou impuls relaţiilor economice dintre cele două state. (www.gov.ro)
Epoch Times România
05.03.2012

Documentele semnate la reuniunea de sâmbătă de la Iaşi a guvernelor României şi Republicii Moldova ar putea da un nou impuls relaţiilor economice dintre cele două state şi ar stimula intrarea capitalului românesc peste Prut, scrie Adevărul de luni.

Experţii atrag însă atenţia asupra faptului că multe proiecte au fost tărăgănate foarte mult timp, cum ar fi construcţia unei conducte ce ar lega reţelele de gaze ale celor două state, despre care se vorbeşte încă din 1995. Potrivit lui Oazu Nantoi, director de programe la Institutul de Politici Publice, citat de Adevărul, anunţul privind inaugurarea, până la finele anului, a conductei Iaşi-Ungheni este mai degrabă un mesaj adresat ruşilor de la Gazprom.

Putin revine la Kremlin, dar Rusia rămâne instabilă, titrează Timpul. Ziarul observă că la scrutinul de duminică electoratul a fost mai activ decât la alegerile din toamnă pentru Duma de Stat. Presa din străinătate titra duminică, aproape la unison, că 'revenirea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte este ca şi sigură, numai că nu trebuie să uităm că există tineri, care au format o clasă de mijloc 'revoluţionară' în această ţară'.

Constantin Tănase scrie în Timpul că, prin lozincile scandate de rusofoni gen 'Moldova!' sau, ca sâmbătă la Bălţi, 'Moldova, noi te iubim!', se sugerează că, de fapt, Republica Moldova nu mai e a moldovenilor, a etnicilor români, vorbitori de limba română, ci a minorităţilor rusofone. Manifestările comuniste care se organizează nu numai la Chişinău şi la Bălţi dovedesc două lucruri, în opinia lui Constantin Tănase: Primul că în Republica Moldova e democraţie şi, al doilea, că Republica Moldova încă nu a devenit ţară.

Partidul Liberal Democrat, al premierului Vlad Filat, s-ar putea retrage din procesul de desemnare a candidaţilor la funcţia de preşedinte, scrie Unimedia. Sursa citează declaraţiile premierului făcute duminică seara la un post de televiziune. El a declarat că va proceda astfel, dacă Partidul Liberal nu va accepta candidatura Veronicăi Bacalu, propusă de liberal-democraţi şi Partidul Democrat, condus de preşedintele interimar Marian Lupu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor