Moldova şi România: parteneriat în domeniul tineretului şi sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului din R.Moldova împreună cu omologul său de la Bucureşti au semnat în cadrul şedinţei comune a celor două Guverne o înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului.
Tatiana Chiriac
04.03.2012

Republica Moldova şi România vor avea o colaborare mai strânsă pe linia tineretului şi sportului, după ce Ministrul Tineretului şi Sportului din R.Moldova Ion Cebanu împreună cu omologul său de la Bucureşti, Cătălin Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au semnat în cadrul şedinţei comune a celor două Guverne o înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului.

Astfel, cooperarea în domeniul tineretului se referă la tinerii având vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani. Pe linie de tineret această înţelegere urmăreşte dezvoltarea politicilor pentru tineri din Republica Moldova şi România, prin activităţi specifice, precum impulsionarea participării tinerilor la activităţi civice, culturale, economice şi educaţionale, stimularea creativităţii, promovarea mobilităţii elevilor şi studenţilor în spaţiul european, sprijinirea formării, pregătirii şi perfecţionării profesionale a studenţilor şi tinerilor, organizarea de tabere sociale şi tematice pentru tineri.

Pe de altă parte, în domeniul sportului, cele două ţări vor coopera la nivelul organizării activităţilor sportive, prin schimburi de experienţă prin schimburi de experienţă între specialişti din ministerele competente din Moldova şi România, dar şi la segmente ce privesc finanţarea sportului de masă şi a celui de performanţă, cercetarea în sport, medicina sportivă, organizarea de stagii de pregătire comună ale loturilor naţionale, organizarea de întreceri sportive bilaterale pe discipline sportive, care ar duce la creşterea competitivităţii cluburilor sportive.

La finalul semnării acestui acord, Ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Ion Cebanu a menţionat că „semnarea înţelegerii bilaterale de cooperare în domeniul tineretului şi sportului deschide o nouă etapă a relaţiilor noastre, mai profunde, bazate pe activităţi ambiţioase de cooperare în domeniul tineretului şi sportului”.

Înţelegerea este valabilă pentru o perioadă de 5 ani şi se va prelungi automat pentru încă o perioadă de 5 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va notifica în scris, prin canale diplomatice, intenţia de a o întrerupe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor