"Organele statului" la Capitol pe Victoriei (video)

Gina Sturdza la prezentarea cărtii Organele Statului la Hotel Capitol, Bucureşti, 25 noiembrie 2013
Gina Sturdza la prezentarea cărtii Organele Statului la Hotel Capitol, Bucureşti, 25 noiembrie 2013 (Lavinia şi Mihut Savu / Epoch Times)

După lansarea oficială la Iaşi în cadrul celei de-a IX-a Conferinţe Naţionale de Bioetică de către însuşi preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae care este semnatarul prefeţei cărţii şi d-na Gina Sturdza traducătoarea acesteia, cartea „Organele statului - Abuzul transplanturilor în China ” a mai fost lansată la Chişinău, Timişoara. La Bucureşti prezentarea cărţii a fost făcută la sala mică a Cinema Patria şi în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, 26 noiembrie 2013, la hotel Capitol.

"Organele statului" este o compilaţie de eseuri care abordează problema spinoasă a provenienţei organelor folosite în industria de transplant a Chinei, abordând din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe în acesta ţară. Eseurile sunt scrise de personalităţi internaţionale de renume din domeniul diplomatic, jurnalistic şi medical.

În China, potrivit declaraţiilor oficiale, peste 90% din organe provin de la prizonieri executaţi. Aceasta reprezintă deja o încălcare a standardelor medicale occidentale. Cu toate acestea, chiar dacă am lua în considerare această declaraţie oficială, există cca. 2.000 până la 8.000 de execuţii pe an, care ar trebui să asigure organele pentru 10.000-20.000 de transplanturi anuale.

Autorii eseurilor au concluzionat prin analizarea unor date oficiale emise de guvernul chinez şi a unor surse medicale online precum şi fişele unor pacienţi întorşi din China cu transplant ca în jur de 47.000 de prizonieri de conştiinţă sunt omorâţi anual pentru organele lor.

Cartea este dovada, aşa cum s-a afirmat pe plan internaţional, despre tortura practicanţilor Falun Gong şi despre recoltarea de organe de la ei”.... „Este o carte pe care societatea o aşteaptă de mulţi ani. Dacă guvernele au făcut mai mult sau mai puţin, iată că doctorii s-au mobilizat şi au făcut câte ceva pentru că s-au simţit atacaţi, atacaţi pentru că în jurământul lor ei vorbesc că nu fac rău oamenilor...a declarat doamna Sturdza.

Dovezile aduse în carte în sprijinul demonstrării acestor abuzuri împotriva demnităţii umane au stârnit reacţii puternice la niveluri înalte, inclusiv la cel legislativ în Spania şi Israel, iar personalităţi din Parlamentul European precum vicepreşedintele acestuia, Sir Edward McMillan-Scott, s-au implicat direct în problema aceasta.

"Prima reacţie despre care am să amintesc, pentru că avem un eseu în carte scris de dr. Jacob Lavee care este şeful transplantologilor din Israel, au reuşit să facă o lege prin care au pus pe lista neagră mai multe ţări. Adică dacă un pacient se duce şi îşi face rost de un organ dintr-o ţară precum China, la întoarcerea în Israel asigurările nu-i vor plăti medicamentele imunosupresoare... Un alt răspuns este cel al chirurgilor din Sidney adică din Australia de fapt care nu permit chirurgilor chinezi să vină la perfecţionare dacă nu semnează un act prin care se obligă să nu facă operaţii de transplant de organe de la prizonieri de conştiinţă aşa cum sunt denumiţi practicanţii Falun Gong, uigurii, tibetanii şi creştinii...O altă reacţie despre care aş vrea să vorbesc este cea din Spania unde Organizaţia de Transplanturi spaniolă se află direct sub Guvernul spaniol au schimbat codul penal civil astfel încât dacă o persoană are cunoştinţă despre un organ ilicit vital, ştie sau şi-a făcut transplant, este pasibilă de închisoare între 6 şi 12 ani, iar dacă ştie sau şi-a făcut un transplant cu un organ care nu este vital, gen cornee, este pasibil de închisoare între 3 şi 6 ani. ” ne-a mai spus d-na Gina Sturdza.

Vă invităm să urmăriţi interviul video din cadrul acestui articol.

În final îl vom cita pe d-nul prof. dr. Vasile Astărăstoae care afirmă în prefaţa cărţii: "Această carte nu este despre transplant. Este o carte despre spirit civic, despre dreptate, despre demnitate şi nu cred că va exista un cititor care să nu fie influenţat. Este o carte care trezeşte reacţii (pro sau contra), este o carte vie, pe care orice membru al societăţii trebuie să o citească".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne