De ce este "OBLIGATORIE" reforma administraţiei publice. "E dezmăţ acolo ca la balamuc. Feude întregi scăpate de sub control"

Profesorul de economie de la ASE Cristian Păun a transmis, luni, că reforma administraţiei publice centrale şi locale este obligatorie în situaţia în care se află România.
"În bună măsură, ne aflăm unde ne află din faptul că am umflat statul cu tot felul de structuri pe care le-am politizat şi le-am umplut cu angajaţi fără a ţine cont de volumul de muncă sau utilitatea socială a muncii lor. Peste tot, pe unde te uiţi în jurul tău, dai de exemple care să susţină această nevoie obligatorie de reformă. De la comune fără locuitori, la oraşe lipite între ele sau care nu mai sunt demult oraşe, la judeţe care ar trebui să fie unificate în judeţe sau provincii mai mari, reforma trebuie începută. Şi, mai ales, trebuie începută cu instituţiile şi agenţiile statului", a declarat Cristian Păun.
Cazul pus pe masă de economist
"Ieri mă plimbam cu cei mici pe Bulevardul Mărăşeşti, dinspre Parcul Carol. La un moment dat, venind pauza de apă (eram pe biciclete / trotinete), ne oprim în faţa unei clădiri moderne, de 3 etaje. Impunătoare. Ridic ochii: Autoritatea Navală Română - Direcţia Reglementare şi Avize.
Adică, avem Autoritatea Navală Română care a simţit nevoia să creeze alte autorităţi mai mici din direcţiile sale şi să le plaseze, cu costurile de rigoare, prin Bucureşti şi alte părţi. Cu paznici, şoferi... Toate costurile de rigoare. Ca să facă ce? Reglementare în domeniu. Păi nu plătim un Parlament (supradimensionat) să facă această reglementare?
Nu plătim parlamentari care au în teritorii (inclusiv în Constanţa, Brăila, Galaţi, Giurgiu) birouri parlamentare? Care parlamentari, se presupune, ar trebui să aibă întâlniri inclusiv cu cei de pe nave şi corăbii şi să îi întrebe ce nevoi de reglementare mai au. Nu m-ar mira să descoperim că această direcţie nici nu lucrează, când propune reglementări, cu juriştii lor, au externalizat pe bani grei această activitate către 'speciali-işti'".
Se impune "curăţenie generală"
"Această expandare inutilă şi păguboasă a statului trebuie să fie rapid corectată. Dă o bună parte din deficitul bugetar şi nu contribuie la dezvoltarea României. Creşterea taxelor este inutilă fără revizuirea acestor autorităţi centrale sau locale. Este dezmăţ acolo ca la balamuc. Feude întregi scăpate de sub control. Care ne propun tot felul de aberaţii care ne îngroapă, nu ne dezvoltă.
Creşterea taxelor este incorectă, dacă nu te iei rapid de acest dezmăţ. Creşterea taxelor nu poate fi temporară (deşi aşa ar trebui) dacă aceşti speciali sunt lăsaţi în pace.
Curăţenie generală!"