Danileţ: Sărăcia, a doua mare problemă a ţării. Oamenii îşi vând copiii, se prostituează, merg la cerşit

Există numeroase victime ale unor infractori specializaţi în traficul de persoane care acţionează în reţele, profitând de faptul că sărăcia este a doua mare problemă a României, a tras un semnal de alarmă judecătorul Cristi Danileţ.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
27.11.2016

Pe lângă problema corupţiei endemice din România, există un alt fenomen extrem de nociv şi de mare amploare provocat de sărăcia din ţară - traficul de persoane, a remarcat, într-un interviu acordat Revistei22, judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Mai este un lucru de care în România încă nu se vorbeşte, ţin să-l menţionez, dincolo de corupţie. Este un fenomen al traficului de persoane. Noi discutăm mult în spaţiul public despre corupţie, dar nu ştim sau nu vrem să acceptăm că există numeroase victime ale unor infractori care acţionează în reţele, profitând de faptul că sărăcia este a doua mare problemă a României. Deci, pe de o parte, corupţia e o problemă, pe de altă parte, sărăcia e o problemă.", a declarat Cristi Danileţ.

Din cauza sărăciei, oamenii ajung să intre benevol în astfel de reţele de crimă organizată, unele dintre fiind foarte mari şi bine organizate.

"Iar oamenii săraci îşi vând copiii, se prostituează, merg la cerşit, deci intră benevol în astfel de reţele extinse. Avem o reţea concepută în România cu copii trimişi în străinătate la cerşit atât de bine organizată încât a ajuns la nivelul de peste o mie de membri", a subliniat Cristi Danileţ.

Şi aici avem nevoie, potrivit judecătorului, de o reacţie a societăţii, precum şi de magistraţi bine pregătiţi, pentru că, deseori, fiind supuse unor presiuni, acele victime ale traficului de persoane vin în faţa instanţei şi nu mai recunosc fapta.

"Aici colaborarea dintre serviciile secrete, poliţie, DIICOT, în special, şi justiţie este extrem de importanţă", a punctat Cristi Danileţ.

Pentru a citi integral interviu acordat de judecător intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor