"Baronul şi IT-iştii", de Cristian Ghinea

Tinerii IT-işti implicaţi în Proiectul GovITHub sunt, în ochii lui Liviu Dragnea, nişte postaci. "Aşa gândeşte PSD lumea: unde noi vedem creativitate şi implicare, PSD vede postaci. Unde noi vedem tineri care vor o Românie mai bună, baronul vede sclavi pe plantaţie", a reacţionat fostul ministru Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Dacă PSD ar fi vrut să facă o platformă de debirocratizare, ar fi făcut-o Sebastian Ghiţă, ar fi costa 5 milioane de euro, nu ar fi funcţionat niciodată şi aş fi trimis-o la DNA, aşa cum am făcut cu celelalte când am fost ministru al Fondurilor Europene, a scris marţi, pe contul său de Facebook, tehnocratul Cristian Ghinea.

"Baronul şi IT-iştii... Ce înţelege Liviu Dragnea când citeşte CV-urile unor oameni şi întâlneşte specializări ca software architect, software development, software engineer, full stack developer, front-end development sau back-end development? Cu ce crede liderul PSD că se ocupă aceşti oameni mai exact?

Dragnea crede că sunt postaci. Lucrează ceva acolo la taste, deci sunt postaci. Cam asta este părerea lui Liviu Dragnea despre tinerii care lucrează în industria IT din România. Am scos specializările de mai sus din CV-urile tinerilor pe care Cancelaria premierului Cioloş i-a implicat în Proiectul GovITHub", a declarat Cristian Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, în prezent candidat al Uniunii Salvaţi România pentru un post de deputat în viitorul Parlament, susţine că i-a cunoscut pe tinerii implicaţi în Proiectul GovITHub.

"I-am cunoscut. Am fost acolo într-un week-end. Nu vă închipuiţi ce înseamnă să vezi tineri cu cafele, pizza, tricouri şi neuroni lucrând voluntar pentru statul român, în clădirea aia a Guvernului, pe unde se plimbă de obicei băţoşi cu SPP-işti, unde Oprea îi punea pe miniştri să stea drepţi. Cioloş a adus normalitatea în Palatul Victoria", a precizat Cristian Ghinea.

În opinia fostului ministru, Dragnea este obsedat de furt pentru că el doar aşa înţelege viaţa, astfel că nu poate înţelege de ce ar sta nişte oamenii să creeze aplicaţii pentru a informa lumea despre vaccinuri, pentru a raporta problemele de trafic dintr-un click. Sau pentru a duce mai departe platforma maisimplu.gov.ro - pe care Ghinea a făcut-o tot cu voluntari când era la Cancelarie – primul pas al Comisiei de Tăiat Hârtii, cel mai mare efort de debirocratizare din România.

Şi mai sunt şi alte proiecte dezvoltate de GovITHub, le vedeţi aici

"Baronul de Teleorman se teme că e altceva la mijloc: "De fapt aceşti tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloş, pentru PNL şi USR". Aşa gândeşte PSD lumea: unde noi vedem creativitate şi implicare, PSD vede postaci. Unde noi vedem tineri care vor o Românie mai bună, baronul vede sclavi pe plantaţie.

Dacă PSD ar fi vrut să facă o platformă de debirocratizare, ar fi făcut-o Ghiţă, ar fi costa 5 milioane de euro, nu ar fi funcţionat niciodată şi aş fi trimis-o la DNA, aşa cum am făcut cu celelalte când am fost ministru. Dacă lucrezi în industria IT, dă mai departe acest mesaj colegilor tăi: ştiu că politica e urâtă, dar nu toţi suntem la fel: USR şi Cioloş vă întreabă ce puteţi face voi pentru România. Dragnea şi PSD se întreabă cum puteţi fi sclavii lor în România. Alegerea e simplă", a subliniat Cristian Ghinea.