Daniel Constantin, în pragul mazilirii. Tăriceanu îi pregăteşte scoaterea din Guvern - surse

Intrat în război pe faţă cu Tăriceanu, Daniel Constantin, (încă) co-preşedinte ALDE, vicepremier şi ministru al Mediului, ar urma să fie lăsat fără sprijin politic, după care îşi va pierde funcţiile în Guvern.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Călin Popescu Tăriceanu a convocat pentru duminică biroul politic central al ALDE, şedinţa urmând să fie folosită ca pretext pentru retragerea sprijinului politic al lui Daniel Constantin. În cazul în care Constantin, intrat în dizgraţia lui Tăriceanu, îşi pierde sprijinul politic, urmează ca liderii coaliţiei PSD- ALDE să-l schimbe din funcţia de ministru al Mediului şi din poziţia de vicepremier, au declarat surse politice pentru Hotnews.

O astfel de decizie poate deschide, teoretic, calea inclusiv pentru schimbarea premierului arată publicaţia citată. Potrivit surselor hotnews.ro, dacă Liviu Dragnea doreşte să forţeze schimbarea lui Grindeanu (care ar fi abrogat OUG 13 peste capul liderului PSD) se poate folosi din plin de acest prilej. Astfel, dacă nu mai nominalizează pe nimeni pentru funcţia de vicepremier şi o desfiinţează, se schimbă structura politică a guvernului iar acesta trebuie să meargă din nou în Parlament. Într-o astfel de variantă, rămâne de văzut dacă cel propus pentru funcţia de premier va fi Sorin Grindeanu sau altcineva.

Articolul integral poate fi citit aici