Guvernul Grindeanu, planuri mari: Vrea să construiască fabrici şi uzine de stat şi să le privatizeze

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cu care se tot laudă liderul PSD Liviu Dragnea, urmăreşte să construiască fabrici şi uzine de stat, centre de colectare a legumelor etc, pe care mai apoi să le privatizeze.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii a fost transpus într-un document întocmit de Ministerul Economiei, urmând să fie discutat zilele următoare cu reprezentanţii Comisiei Europene. Deocamdată, se cunosc foarte puţine lucruri despre acest fond, fiind încă un mister pentru cei interesaţi, relatează Hotnews.ro.

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a explicat modul în care va funcţiona fondul. Pe scurt, ministrul spune că vor fi investiţii publice în fabrici şi uzine noi, în centre de colectare a legumelor etc., care apoi vor fi privatizate. Mai exact, vor fi vândute participaţii de câte 49% din noile investiţii, iar statul va rămâne acţionar majoritar. Ministrul susţine că tot profitul obţinut de fond va fi reinvestit, scopul fiind reindustrializarea României.

Tudose consideră că înainte de a fi pus proiectul în dezbatere publică, trebuie discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene. Va fi proiect de lege care se va afla în dezbatere publică şi înainte de a fi aprobat de către Guvern, şi în Parlament. Guvernul va fi cel care va coordona Fondul, prin Ministerul Economiei.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne