Ziua 52. "Revoluţia bunului simţ" continuă, pentru o Românie curată

"Suntem cu ochii pe voi!", le transmit din nou protestatarii #rezist guvernaţilor, pentru a 52-a seară consecutiv.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21:00, aşa cum ne-au obişnuit în fiecare seară, protestatarii au intonat imnul ţării, au aprins luminile telefoanelor mobile, după care au strigat, minute în şir, Demisia!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În această seară, în Piaţa Victoriei au fost şi câtiva dintre protestatarii #rezist care au luat parte la dezbaterea din Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European pe tema democraţiei şi justiţiei în România.

"E trist, eu am fost şi la Piaţa Universităţii. Am 50 de ani, am fost martoră, e trist, nu se mai termină, nu mai scăpăm de corupţie, de hoţi, de oportunişti, nu mai scăpăm de ei. Asta am spus şi la comunitatea europeană, cu cine am vorbit am dat exemple, am povestit, lumea cam ştie acum despre ce e vorba, trebuie să-i ajutăm ca să ne poată ajuta şi avem câteva sfaturi de la ei despre cum ar trebui să facem asta", a declarat o protestatară #rezist, proaspăt întoarsă de la Bruxelles.

În opinia manifestantei, românii ar trebui să continue să iasă în stradă şi să protesteze paşnic pentru că problema nu s-a rezolvat.

"Trebuie să ieşim în continuare şi să îi urmărim, chestie pe care nu am făcut-o de 27 de ani. Mama mea de 77 de ani mi-a spus acum o lună când am început să protestăm: ce se întâmplă acum, se întamplă de 27 de ani şi voi nu aţi vrut să fiţi atenţi. Noi trebuie să stăm să-i urmărim să vedem ce se întâmplă, nu să stăm să dormim şi să îi lăsăm să dea legi cum vor, trebuie să-i păzim. Dacă am avea o educaţie civică am şti, am face lucrul ăsta. Trebuie să facem ca să avem o societate, dacă vrem să avem aceleaşi valori ca în restul Europei", a adăugat femeia.

* * *

UPDATE. Protestatarii au desfăşurat un steag mare al Uniunii Europene şi au luminat steluţele pe sub steag cu lanternele telefoanelor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Cei de la Bruxelles sunt foarte interesaţi de ce se întâmplă în România, dar nu pot face nimic concret ca să schimbe situaţia, trebuie să ne implicăm noi. Ce pot să vă spun este că în rândul populaţiei generale există un interes acut, ei sunt entuziasmaţi de fenomenul de la noi pentru că nu au mai văzut aşa ceva: un protest paşnic de o aşa durată şi cu atâta energie şi cu un asemenea subiect, să lupţi pentru justiţie este ceva inedit după părerea mea şi după părerea lor cred. Mulţi dintre ei ar vrea să vadă mişcări similare în alte ţări", a declarat un alt protestatar care a fost în Parlamentul European.

În opinia protestatarului, cetăţenii ar trebui "să se informeze mai mult, să devină mai imuni la minciună."

"Să ia de exemplu discursul pe care l-au auzit de la Bruxelles al domnului Tudorel Toader şi să îl analizeze mai atent, să vadă că domnul Tudorel Toader care este un expert în drept, o somitate cum pretindea el, face greşeli de începător. De exemplu, nu consideră că poate exista din partea unui parchet ca DNA o audiere decât în cazul în care persoana audiată este anchetată penal, nu are noţiunea de audiere a unui martor. Mi se pare incredibil, dar foarte mulţi oameni o să ia toate informaţiile pe care le primesc de acolo pe nemestecate şi este păcat pentru că sunt lucruri evidente, sunt minciuni transparente pe care oamenii nu le văd şi ar trebui să se informeze mult mai adânc", a precizat protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jur de 70 de protestatari s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a solicita demisia Guvernului Grindeanu, artizanul celebrelor "ordonanţe-elefant".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pentru a 52-a zi consecutiv, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, de unde cer demisia Guvernului şi a lui Dragnea şi Tăriceanu, ca autori morali ai adoptării OUG 13.

Rămaşi mult mai puţini decât în zilele de dinainte de abrogarea OUG 13, când oamenii se revărsau din casă cu zecile, oamenii continuă să vină în Victoriei pentru a ţine aprinsă "flacăra democraţiei" şi pentru ca guvernanţii să ştie că românii sunt cu ochii pe ei, deloc dispuşi să mai permită abuzuri şi derapaje.

"Faptul că noi suntem aici transmite un semnal, chiar dacă sunt 5 oameni, chiar dacă sunt 2, transmite un semnal că suntem cu ochii pe ei şi îs convins că generaţiile mai tinere şi nu doar ele sunt în stare de alertă, se informează şi la cea mai mică mişcare greşită vin aici şi concomitent şi la Palatul Parlamentului", declara ieri unul dintre participanţii la protest.

Şi dacă cei din Guvern şi şefii celor două Camere ale Parlamentului par ferm hotărâţi să nu demisioneze, protestatarii se declară şi ei cel puţin la fel de motivaţi, căci îşi doresc să trăiască într-o ţară normală, o ţară care să nu-i alunge pe ei şi pe copiii lor ori, acest deziderat pare a fi imposibil cu actualii conducători.

Căci corupţia generează sărăcie, susţin protestatarii, revoltaţi nu doar de OUG 13, ci şi de seria de ordonanţe (aflate acum pe rolul Parlamentului) prin care Puterea vrea să dea drumul la jaful public - respectiv OUG 6 şi 9. Prin astfel de demersuri, practic, PSD condamnă România la sărăcie, plănuind, în plus să nu plătească pentru furt, căci în această cheie e văzută OUG 13.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne