Daniel Barbu nu îşi cere scuze. Invocă o declaraţie a lui Papa Francisc şi cazul Olguţei Vasilescu

În ciuda reacţiilor de indignare provocate în spaţiul public, fostul ministru Daniel Barbu îşi menţine afirmaţia că profesia de politician este una „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”.
Daniel Barbu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.09.2016

Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, nu are de gând să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile sale recente potrivit cărora meseria de politician este „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”.

„Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg. E o meserie grea şi riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus ieri că ştirile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiţi-vă că politicienii, în general, sunt judecaţi după ştiri pe surse. Deci este o meserie riscantă”, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, senatorul ALDE.

Pentru a-şi argumenta mai bine poziţia, fostul ministru al Culturii a dat ca exemplu cazul primăriţei PSD a Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, titulară de dosar penal marca DNA.

„Îşi vedea de treabă ca primar şi s-a trezit arestată. Nu vi se pare că e un risc?! Adică nu înţeleg dezbaterea. Eu am spus o banalitate, au mai spus-o şi alţi politicieni înaintea mea de sute de ori. Chiar nu înţeleg. Nu am spus viaţa, dar nu s-a citat exact ce am spus. Am spus: sigur că nu-şi pune viaţa în pericol, îşi pune libertatea, sănătatea. (...) Evident că nu-şi pierde cu adevărat viaţa, am şi spus-o.

Consideraţiile mele, că nu au fost declaraţii, că mă adresam celor 1.500 de aleşi locali şi voiam să îi îmbărbătez, să le spun că şi-au ales o meserie grea şi că îi felicit pentru asta, că toată lumea e pe capul politicienilor, că sunt corupţi, hoţi, ultimii oameni, că toată lumea e minunată în ţara asta, cu excepţia politicienilor. Declaraţia mea a fost extrem de bine calibrată, că am spus: uneori e la fel de periculoasă ca misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că nu-şi riscă viaţa, dar îşi riscă sănătatea, libertatea”, a explicat senatorul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor