Dan Voiculescu în "vizită" la Curtea de Apel, în dosarul de şantaj al Antenelor

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu, patronul trustului Intact şi fondator al alianţei USL a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, în calitate de inculpat în dosarul şantajului practicat de Antene faţă de administratorul RCS&RDS

În conformitate cu noile coduri penale, dosarul în care Dan Voiculescu, fiica acestuia şi şeful posturilor Antena, Sorin Alexandrescu, sunt judecaţi în legătură cu şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei a fost scos de pe rolul instanţei şi trimis unui judecător de cameră preliminară, informează evz.

Judecătorul de cameră preliminară urmează să analizeze rechizitoriul, să facă citările şi să soluţioneze excepţiile. Durata maximă în care se poate face acest lucru este de 60 de zile, timp în care judecătorul trebuie să decidă dacă investeşte instanţa de judecată cu dosarul sau dacă îl restituie unităţii de parchet.

Dosarul de şantaj al Antenelor

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a ameninţat pe administratorul firmei RCS-RDS, Ioan Bendei, că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS-RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group.

Sorin Alexandrescu l-a ameninţat pe Bendei că dacă nu acceptă va face o anchetă TV despre un contract încheiat în 2009 prin care operatorul de cablu se angaja să plătească 3,5 milioane de euro unei firme a preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în schimbul drepturilor de transmisie a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii DNA au declarat că Alexandrescu a încercat să-l determine pe Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual pentru a nu face publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

În cele din urmă, Alexandrescu a căzut de acord asupra încheierii unui contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani.

Şi fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, este inculpat în acest dosar, pentru complicitate la şantaj. Procurorii susţin că probatoriul arată implicarea lui Dan Voiculescu în activităţile desfăşurate de Alexandrescu.

DNA a declanşat urmărirea penală în acest dosar şi împotriva fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Şerban Pop, care se pare că i-ar fi dat lui Alexandrescu copii ale unor documente de serviciu confidenţiale, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei.

La 11 iulie, procurorii au decis extinderea cercetărilor în dosarul lui Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne