Constantin se lupta cu Piedone pentru ciolan în PC

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Epoch Times România)

Deţinător al unei imagini de mare anvergură, Piedone, primarul care a umplut sectorul 4 cu bănci, felinare şi foişoare de lemn, ar putea fi, după viitorul Congres al partidului, noul preşedinte al Partidului Conservator (PC), al lui Dan "Felix" Voiculescu.

Pe 26 aprilie, va avea loc congresul extraordinar al partidului, convocat de Dan Voiculescu, pentru alegerea noii conduceri PC, după ce mandatul lui Daniel Costantin a expirat. Potrivit unor surse din cadrul PC, am putea asista nu la realegerea în "unanimitate" a lui Daniel Constantin, ci la o adevărată confruntare între tânărul protejat al lui Voiculescu şi Piedone, cunoscutul primar al sectorului 4 din Bucureşti.

Aceleaşi surse din Partidul Conservator au precizat că Piedone ar fi dispus să renunţe la candidatura contra lui Constantin dacă i se garantează funcţia de preşedinte executiv al PC. În caz contrar, Piedone va merge până la capăt cu eventuala candidatură, ameninţându-l pe Daniel Constantin că va aduce 1.000 de delegaţi noi prin intermediul cărora va prelua şefia partidului, mai informează pe pesurse.ro.

Lupta pentru şefia partidului lui Voiculescu, potenţial "chiriaş" al penitenciarelor ţării pentru următorii 5 ani, promite a fi plină de antren. Pe Piedone îl recomandă nu doar popularitatea printre o parte a bucureştenilor din sectorul pe care îl păstoreşte, ci şi a baronilor PSD, ceea ce reprezintă un avantaj enorm în lupta pe care "primarul" ar urma sa o dea cu Constantin.

Reamintim că Piedone şi-a început cariera politică aderând la PSD. Revoluţia l-a găsit pe actualul primar şef de restaurant şi de complex hotelier la mare. În 1990, dispunând de capital, s-a apucat de comerţ în Bucureşti, unde şi-a deschis şi Restaurantul Ciocârlia, pe cheiul Dâmboviţei, vis-a-vis de tribunal. Piedone a intrat în PSD la invitaţia tinerilor PSD-işti, care îşi făceau mesele la el în restaurant: Tinerii PSD-işti făceau mesele la mine la Ciocârlia şi-mi ziceau mereu „haide, bă, nu intri?”„ Aşa că a intrat.

În 2000-2004, Piedone a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6, făcându-se remarcat prin controalele explozive în pieţele agroalimentare din sector, pe post de Cuza care-i prinde pe hoţii neguţători cu ocaua mică, dând cu picioarele în tarabele vânzătorilor "evazionişti" de gogonele.

Pe de altă parte, Constantin, vicepremier şi ministru al agriculturii, în generaţie cu noii tineri PSD - Ponta, Şova, Voinea, Pricopie etc. - pare a fi de departe preferatul lui Ponta şi a cabinetului său. Nu mai demult de marţi, Kelemen Hunor, vicepremier al Guvernului Ponta III, declara "Voiculescu este trecutul, viitorul este Daniel Constantin".

În atari circumstanţe, alegerile din cadrul PC ar putea fi un barometru care să arate cine face jocurile în PSD (şi în "anturajul" PSD), Ponta şi lupii tineri de la guvernare, sau baronii locali?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne