Dan Voiculescu, învins în Justiţie de verişoara pe care se presupune că a „turnat-o” la Securitate

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca neîntemeiată, cererea de daune morale înaintată de fondatorul PC Dan Voiculescu într-un proces intentat verişoarei sale Paraschiva Silaghi, pe care a acuzat-o că i-ar fi denigrat imaginea. Acesta va fi obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Dan Voiculescu i-a cerut verişoarei sale daune morale în valoare de 136.000 euro pentru că i-ar fi afectat imaginea prin declaraţiile făcute în diferite emisiuni de televiziune, în care aceasta a vorbit despre lucrurile pe care le aflase din dosarul de Securitate unde apăreau delaţiuni semnate de Voiculescu.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a confirmat prin decizia luată în unanimitate în iunie 2006, colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea ca poliţie politică, sub numele conspirativ „Felix”. Verdictul a fost confirmat şi de Justiţie, Curtea de Apel Bucureşti stabilind la începutul lui 2010, prin sentinţă definitivă, că Dan Voiculescu colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel a justificat decizia prin faptul că notele informative au lezat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor urmăriţi.

Deşi decizia Curţii de Apel a fost confirmată şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în martie 2011, Dan Voiculescu nu şi-a recunoscut niciodată vina, ba mai mult, a scris pe blogul său că, aşa cum afirmase şi anterior deciziei ÎCCJ, va contesta decizia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru soluţionarea cazului său, pe care el îl consideră a fi de natură politică.

Soţii Victor şi Paraschiva Silaghi susţin că „Voiculescu a dat decenii la rând informaţii neadevărate către Securitatea comunistă, provocându-ne daune deosebit de grave”.

Acesta nu este singurul proces dintre Voiculescu şi verişoara lui. În ianuarie 2013 a început, la Tribunalul Bucureşti, procesul în care Paraschiva Silaghi l-a acuzat pe Voiculescu că ar fi turnat-o la Securitate, cerându-i acestuia daune morale de 21 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne