Curg pomenile electorale. Iohannis: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă

Alegerile bat la uşă, aşa că aleşii noştri au început să împartă cu două mâini pomeni electorale, lucru care se pare că îl nemulţumeşte pe preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă, în condiţiile în care a adoptat recent o serie de majorări salariale cu un impact bugetar impresionant, a opinat miercuri, în faţa presei, preşedintele Klaus Iohannis.

"Este greu de spus că poţi să fii de acord cu majorări votate aşa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înţeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgaţi în seamă, vor să fie ascultaţi şi sindicatele vor să vină să ceară creşteri salariale.

Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem pauşal să spunem că unii sau ceilalţi nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite şi de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod aşezat", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat ce şanse sunt să promulge această lege, şeful statului a replicat că actele normative se analizează de la caz la caz.

"Nu am o abordare pauşală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi şi câteodată la Curtea Constituţională", a adăugat Iohannis.