Cura împotriva calviţiei folosită de prinţul Harry

Harry, cel mai tânăr din familia regală britanică, nu a scăpat de gena strămoşilor săi şi a început deja să-şi piardă o parte din păr. Dar, se pare că a găsit şi un remediu.
Prinţul Harry (chirurgiaestetica.info)
Mioara Stoica
05.05.2017

Cu siguranţă aţi observat că prinţul Harry începe să devină chel. O realitate care nu a surprins pe nimeni, deoarece el însuşi a glumit de mai multe ori despre moştenirea sa genetică, făcând aluzie la puţinul păr care i-a rămas fratelui său, William. În plus, tatăl lor, prinţul Charles, şi-a pierdut părul la o vârstă fragedă.

Cu toate că Harry se aştepta la asta şi, aşa cum am spus, glumea pe seama acestui lucru, acum a început să chelească în mod oficial, şi se pare că problema nu mai este atât de amuzantă. De fapt, a început să ia măsuri în această privinţă. Un membru al familiei regale britanice a dezvăluit că tânărul, în vârstă de 32 de ani, consumă suplimente de omega-3 făcute cu caviar de hering care provine direct din fiordurile norvegiene.

Experţii, consultaţi de The Daily Mail, consideră benefic consumul acestor acizi graşi nu doar pentru îmbunătăţirea sănătăţii, ci de asemenea pentru a preveni pierderea prematură a părului şi chiar pentru a accelera vindecarea rănilor.

Totul indică, raportează mass-media britanică, că prinţul Harry consumă Omega-3 MOPL Hering Caviar, de la Tom Oliver Nutrition, care conţine de trei ori mai mult DHA (300 mg) şi fosfolipide decât orice alte suplimente cu acest acid gras disponibile în prezent pe piaţă. Acest compus conţine, de asemenea, uleiuri de peşti hamsii şi sardine, prinşi în largul coastelor Peru şi Chile, care sunt o sursă cunoscută de trigliceride omega-3 marine.

Beneficiile şi proprietăţile Omega-3

În afară de faptul că acţionează împotriva căderii părului, acizilor graşi omega-3, prezenţi în principal în peştele gras, le sunt atribuite mai multe avantaje, cum ar fi întârzierea îmbătrânirii şi atenuarea consecinţelor sale, protejarea memoriei, sporirea puterii musculare şi un ajutor în recuperarea unor evenimente cardiovasculare. Beneficii care, pe măsură ce se realizează noi cercetări continuă să crească.

Principalele investigaţii asupra efectelor acizilor graşi s-au centrat asupra acidului gras omega-3, demonstrându-se în mod clar că reduce riscul de boli cardiace. American Heart Association recomandă peştele cel puţin de două ori pe săptămână, în special peştele gras precum macrou, păstrăv, hering, sardine, somon şi ton alb. Consumul de acid gras omega-3 reduce inflamaţiile şi poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice precum cancerul, artrita sau bolile cardiace. Aceşti acizi graşi se găsesc în cantităţi crescute în creier şi au o funcţie foarte importantă în cadrul funcţiilor cerebrale cognitive. De fapt, copiii care nu au primit o cantitate suficientă de acizi graşi omega-3 în timpul perioadei de sarcină, prezintă un risc mai mare de a avea probleme de vedere şi ale sistemului nervos.

Un studiu realizat de Universitatea din Aberdeen, Scoţia (Marea Britanie), spune că omega-3 prezent în peşte poate ajuta la construirea masei musculare, care, la persoanele în vârstă de 40 de ani se reduce între 0,5 şi 2% în fiecare an. Cercetătorii, conduşi de Dr. Stuart Gray, au decis să investigheze dacă omega-3 ar putea ajuta la inversarea sarcopeniei (pierderea masei musculare) la om.

În aceeaşi ordine de idei, un important studiu efectuat de Spitalul Rhode Island (SUA) a descoperit o legătură între omega-3 şi funcţia cognitivă la vârstnici. Cercetătorii au studiat evoluţia a 819 persoane în vârstă, dintre care 117 au luat suplimente de ulei de peşte. Cu ajutorul IRM, la care au fost supuşi toţi participanţii, oamenii de ştiinţă au observat o relaţie pozitivă între suplimentele alimentare şi creşterea volumului creierului, în zona crucială pentru memorie şi gândire (cortexul cerebral şi hipocamp).

Studii privind beneficiile omega-3 continuă să apară. Şi clienţii cresc în acelaşi ritm. Ultimul, Prinţul William.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor