Cupa Mondială: o pasarelă se prăbuşeşte şi zdrobeşte mai multe maşini în Brazilia

Muncitori brazilieni opresc munca pentru a urmări meciul Brazilia-Columbia, 3 iulie 2014.
Muncitori brazilieni opresc munca pentru a urmări meciul Brazilia-Columbia, 3 iulie 2014. (VANDERLEI ALMEIDA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
04.07.2014

O pasarelă aflată în construcţie s-a prăbuşit, joi, în oraşul gazdă a Cupei Mondiale din Brazilia, Belo Horizonte, peste o autostradă, omorând cel puţin două persoane şi rănind alte 19, a anunţat Secretariatul Sănătăţii din statul Minas Gerais, citat de AFP.

Incidentul adaugă o nouă pată pe obrazul guvernului brazilian, în contextul unui turneu care a fost presărat cu accidente repetate de muncă şi întârzieri în ceea ce priveşte termenele de finalizare ale construcţiilor.

Potrivit Reuters, grupuri de oameni s-au adunat la locul accidentului, iar unii dintre aceştia strigau furioşi.

Preşedintele Braziliei Dilma Rousseff şi-a exprimat joi seara "solidaritatea faţă de familiile victimelor, în acest moment dureros".

Podul, situat la aproximativ 3 km de stadionul Mineirao unde se joacă partidele din Cupa Mondială, s-a prăbuşit în timp ce vehiculele treceau pe autostrada aglomerată pe dedesubt. Un total de 14 echipe de pompieri au intervenit la faţa locului.

Pasarela de ciment s-a prăbuşit peste patru vehicule, respectiv două camioane, un autobuz şi un autoturism. Partea din faţă a autobuzului de pasageri a fost zdrobită, iar şoferiţa a fost ucisă pe loc, potrivit AFP. GloboNews TV a arătat o filmare cu pasageri însângeraţi din autobuzul distrus care fugeau ţipând de la locul accidentului. O altă maşină era încă prinsă în dărâmături la câteva ore după incident.

"Pasarela se afla în faza finală de construcţie, iar muncitorii tocmai scoteau schelele (care o susţineau) atunci când a avut loc accidentul", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor din Belo Horizonte.

Pasarela trecea peste una dintre cele mai importante artere de legătură între zona stadionului şi aeroportul internaţional. Construcţia acesteia a început în urmă cu aproape un an, şi făcea parte dintr-un plan general de lucrări în vederea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. O parte a lucrărilor a fost finalizată şi pasarela care s-a prăbuşit, construită de către firma Cowan, urma sa fie livrată la sfârşitul lui iulie.

Cheltuielile masive al guvernului pentru Cupa Mondială şi lungile întârzieri în proiectele de infrastructură au stimulat proteste de stradă violente în Brazilia pe parcursul anului trecut, deşi lucrurile s-au calmat în ultimele săptămâni, iar turneul s-a desfăşurat mult mai bine decât s-au aşteptat mulţi fani şi oficiali guvernamentali.

Totuşi, mai multe proiecte de construcţie au fost afectate de accidente de muncă fatale. Opt muncitori au murit construind stadioane în cele 12 oraşe care au găzduit partidele de fotbal.

Luna trecută un muncitor a murit după ce un profil de oţel de 90 de tone a căzut pe el în timpul construcţiei unui monorail, în Sao Paulo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor