Cunoscutul psihiatru Florin Tudose a încetat din viaţă la 62 de ani

Florin Tudose unul din cei mai cunoscuţi psihiatri din România a încetat din viaţă duminică, la vârstă de 62 de ani. Decesul a avut loc ca urmare a unui stop cardio-respirator provocat, cel mai probabil, de un infarct.
Florin Tudose, psihiatru (Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.10.2014

Florin Tudose unul din cei mai cunoscuţi psihiatri din România a încetat din viaţă duminică, la vârstă de 62 de ani. Decesul a avut loc ca urmare a unui stop cardio-respirator provocat, cel mai probabil, de un infarct.

Medicul a murit în zona unei pieţe agroalimentare din localitatea Coşereni, judeţul Ialomiţa. Potrivit unor surse din Poliţia judeţului Ialomiţa citate de Mediafax, Florin Tudose a oprit, duminică după-amiază, la piaţa agroalimentară menţionată, unde a făcut câteva cumpărături. Revenit la autoturismul cu care circula, psihiatrul s-a prăbuşit la pământ.

A fost chemată o ambulanţă, însă medicii nu l-au mai putut salva, deşi au efectuat manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute.

Florin Tudose s-a născut în 1952 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi a devenit medic psihiatru. Din 1999, Tudose a devenit profesor universitar şi a predat psihia­trie psiho­patologie şi psihologie clinică. Medicul a publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărţi de specialitate şi aproape 200 de arti­cole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum în psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame rătăcitoare (2005), Psihiatrie în practică medicală (2007), Tratat de psihopatologie şi psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013). Tudose era totodată şeful Clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Cunoscutul medic îşi lansase de curând volumul "Psihopolitica" şi era prezent în studioul Realitatea TV la emisiunea Canapeaua electorală, une analiza profilul candidaţilor la preşedinţie.

Pasionat de jurnalistică încă din anii studenţiei, medicul a publicat sute de arti­cole publi­cate şi a participat la zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audienţă naţională, scrie Realitatea. Din 1996 începe să publice volumele Psihopolitica şi Psihopolitica Recidiva (2004), o analiză socio-psihologică adesea cu caracter satiric la adresa reprezentanţilor clasei politice. Volumele şi-au prospus să realizeze un arc peste timp spre inimitabila tipologie cara­gialiană, la un secol de la dispariţia excepţionalului descriptor al societăţii şi moravurilor româ­neşti, Ion Luca Caragiale.

Ultimul profil de politician realizat de Tănase, a fost cel a lui Victor Ponta, în contextul declaraţiilor premierului despre Lukoil.

"Profilul de prezidenţiabil al lui Ponta nu există. După cum ştiţi, Lukoil a cerut avizele pentru a reîncepe producţia. Iată că cineva (Traian Băsescu n.r.) le-a vorbit pe interesul lor, de băieţi, şi au înţeles că nu le merge cu şantajul", a declarat psihiatrul adăugând că premierul "luptă pentru persoana domniei sale, nici pentru ţară, nici pentru partid" şi că vrea mereu să fie în centrul atenţiei şi aşteaptă aplauze din toate părţile.

"El vrea o dictatură personală, nu prezidenţială. Pontismul s-ar instaura imediat", a mai declarat Florin Tudose, citat de ziare.com

Puteţi urmări ultimul interviu realizat cu dr. Florin Tudose acum căteva zile aici: http://epochtimes-romania.com/video/dr-florin-tudose-despre-legea-sanatatii-mintale-absolut-nefolositoare-si-exodul-medicilor---164


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor