Cumetrii la "nivel înalt." Soţia ministrului Justiţiei, verişoara lui Victor Ponta

Deşi Victor Ponta este verişorul soţiei sale, iar el şi premierul se cunosc de 25 de ani, aceste aspecte nu au legătură cu evoluţia sa profesională, a declarat vineri, la Constanţa, nimeni altul decât deţinătorul unui portofoliu cheie în stat, respectiv ministrul Justiţiei,
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.02.2015

Deşi Victor Ponta este verişorul soţiei sale, iar el şi premierul se cunosc de 25 de ani, aceste aspecte nu au legătură cu evoluţia sa profesională, a declarat vineri, la Constanţa, nimeni altul decât deţinătorul unui portofoliu cheie în stat, respectiv ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"Nu există un grad de rudenie, dacă vreţi să fim foarte riguroşi. Domnul Ponta este, evident, verişorul soţiei mele. Dar eu, într-o relaţie de rudenie cu domnul Ponta, riguroşi fiind, evident nu sunt, dar, evident, soţia mea este. Ceea ce este important este ca eu şi domnul Ponta ne cunoaştem de 25 de ani şi, evident, faptul că am lucrat împreună de foarte mulţi ani, imediat după facultate. Nu are nicio legătură cu evoluţia mea personală, familială, ulterior. Adică atunci când am început să lucrez cu domnul Ponta, de exemplu la Corpul de Control al premierului, nu o cunoşteam pe soţia mea şi nu a avut, cu siguranţă, nicio influenţă în cooptarea mea într-o echipă la vremea respectivă de către domnul Ponta.", a declarat Cazanciuc, citat de Agerpres.

Ministrul a mai afirmat că motivul pentru care a intrat în Guvern nu derivă din relaţiile de rudenie şi/sau prietenia între el şi premier ci din faptul că el şi Victor Ponta aveau încredere unul în altul şi era convins ca împreună puteau face lucruri bune.

"Acesta a fost şi motivul pentru care am acceptat propunerea de a ocupa această funcţie (de ministru al Justiţie), credinţa că împreună putem să facem un lucru bun", a declarat Cazanciuc.

Reamintim în context că, potrivit Gândul, în 2013, Ponta avea nu mai puţin de cinci rude prin alianţă care activau în guvern sau în instituţiile subordonate.

Potrivit sursei citate, în mai 2012, după ce a preluat puterea, Ponta l-a numit pe finul său, Claudiu Preoteasa, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului de Mediu, instituţie care gestioneză fonduri guvernamentale destinate proiectelor de mediu. Anterior, Preoteasa a fost consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta. Preoteasa a lucrat şi la Corpul de Control al Guvernului, în perioada în care Ponta conducea instituţia. În acelaşi loc a lucrat şi actualul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, soţul verişoarei lui Ponta.

Soţia lui Preoteasa, Teodora a fost numită în ianuarie şef serviciu în cadrul Autorităţii de Management a Programul Operaţional Sectorial Mediu, instituţie în subordinea Ministerului Mediului condus de Rovana Plumb.

Sora lui Claudiu Preoteasa, Alina Hagimă a fost numită director general al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul MAE. Despre ea se spune că a condus din umbră ministerul, Bogdan Stanoevici fiind doar un personaj de decor.

Fina lui Victor Ponta, Ioana Cazacu, fostă Pop a fost membru în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. În perioada 2008-2009, când Victor Ponta a fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Ioana Cazacu a fost secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, în perioada noiembrie 2009-februarie 2010 consiliera lui Mircea Geoană, şi ulterior consilier al lui Mircea Duşa.

Verişoara lui Ponta, Rodica Cazanciuc a devenit director Reglementare în cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române. Pe 5 aprilie 2013, soţia ministrului Justiţiei a câştigat oficial concursul pentru acest post. Pe 15 aprilie, Robert Cazanciuc a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor