Numirea noului şef DIICOT învăluită în mister: "O să vedeţi la momentul declanşării"

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Postul lăsat vacant de arestata Alina Bica, implicată în dosare de corupţie răsunătoare, ar putea fi (re)ocupat cât de curând. Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a anunţat joi că în zilele următoare va declanşa procedura pentru propunerea de numire unui nou şef DIICOT, relatează Agerpres.

Întrebat în ce va consta procedura şi dacă va fi un concurs de CV-uri, ministrul a evitat un răspuns clar: "O să vedeţi la momentul declanşării. (...) Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii", a declarat Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a mai adăugat că în momentul de faţă nu are nicio nominalizare.

Amintim că în ultimul raport MCV pe ţară (raport de care se leagă inclusiv intrarea în Schengen a ţării noastre), experţii europeni arătau că numirea unui nou şef la DIICOT va fi un adevărat test şi se subliniază importanţa unei proceduri transparente.

Mai merită reamintit în context că, în special în lumina scandalurilor declanşate de arestarea Alinei Bica (după ce în prealabil aceasta fusese fotografiată la Paris, alături de Udrea) şi ulterior de arestarea Elenei Udrea, modul în care se negociază numirea procurorilor din fruntea instituţiilor cheie a devenit un subiect extrem de fierbinte şi controversat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne