Cristian Diaconescu candidează ca independent. Udrea regretă dar e pregătită să-i ia locul (VIDEO)

Elena Udrea şi Cristian Diaconescu
Elena Udrea şi Cristian Diaconescu (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi candidatul anunţat de PMP pentru scaunul de la Cotroceni, a anunţat că a decis să candideze ca independent la alegerile prezidenţiale, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând, totodată, că îşi dă demisia din Partidul Mişcarea Populară.

„Am făcut un angajament pe care sunt deosebit de onorat să constat că am fost sprijinit inclusiv de preşedintele Traian Băsescu. Se referea la continuarea efoturilor preşedintelui pentru ca noi toţi să trăim într-o ţară liberă şi să avem o perspectivă frumoasă pentru familia noastră. Acest angajament l-am confirmat cu partenerii europeni şi nord-atlantici. Partenerii noştri sunt foarte interesaţi de abordările preliminare chiar şi ale candidaţilor la preşedinţie”, a precizat Cristian Diaconescu.

„Mi-am luat angajamentul că voi continua acest proces de modernizare a României”, a mai adăugat acesta.

Diaconescu a afirmat că nu a ştiut de iniţiativele colegilor din PMP, care au susţinut că nu sunt mulţumiţi de numărul de semnături adunate de acesta pentru alegerile prezidenţiale.

„Nu am fost informat în legătură cu eventualele preocupări pe care le-au avut. Am văzut din presă şi din unele atitudini că au intenţia de a schimba candidatul la preşedinţie. Le mulţumesc celor din PMP care m-au ajutat în campania desfăşurată până acum. M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent. Nu voi intra în niciun fel de polemici. În momentul în care România are nevoie de stabilitate ar trebui ca forţele politice să fie cât se poate de ferme. Din statutul de candidat oficial am văzut în presă că am devenit o nouă propunere pentru a fi rediscutată. E de datoria mea să opresc acest proces. Astfel de conflicte, de dispute, mai ales purtate în zona publică creează confuzie, nedumerire, demotivare în rândul cetăţenilor şi al membrilor de partid”, a menţionat preşedintele FMP.

Diaconescu a mai precizat că „Orice nouă deiczie sau evaluare publică nu îşi au rostul. Îmi anunţ candidatura de independent. În mod evident nu voi mai fi membru al PMP. Voi rămâne preşedintele Fundaţiei. E organizaţia pe care am înfiinţat-o şi susţinut-o cât se poate de ferm. Fără minciună şi prin încredere putem trece peste problemele de astăzi”.

Elena Udrea pregătită să candideze pentru funcţia de preşedinte

După ce Cristian Diaconescu a anunţat luni într-o conferinţă de presă că se retrage din PMP şi va candida ca independent la alegerile prezidenţiale, preşedintele PMP, Elena Udrea, a afirmat că este pregătită să candideze din partea Partidului Mişcarea Populară pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

„Regret decizia lui Cristian de a candida ca independent, cât şi decizia de a pleca din PMP, cu atât mai mult cu cât se întâmplă înainte de şedinţa de mâine din partid. Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP, dar nu a fost şi votat, iar statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Naţional”, a afirmat Elena Udrea.

„Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie”, a anunţat Udrea, susţinând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru şefia statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne