"Cu puţin noroc", România va avea 66 de kilometri noi de autostradă în acest an

În următorii doi ani, CNADNR speră să dea în folosinţă circa 300 de km de autostradă, ceea ce înseamnă că România va avea 1000 km de autostradă în 2018.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ana Ion
15.08.2016

Ţara noastră va avea, peste doi ani, 1000 de kilometri de autostradă, faţă de circa 700 câţi sunt acum, a anunţat directorul general al Companiei de Drumuri, Cătălin Homor, la Digi24.

Potrivit sursei citate, în acest an, cu puţin noroc, ar urma sa fie deschişi circulaţiei aproape 66 de kilometri de şosea rapidă din tronsonul Lugoj-Deva şi din Sebeş-Turda. Între timp, directorul de la Drumuri promite că la sfârşitul lunii viitoare se va putea circula şi pe cei 22 de kilometri dintre Sibiu şi Orăştie, porţiunea de autostradă inaugurată în timpul campaniei electorale a lui Ponta, pentru ca ulterior să fie închisă pentru reparaţii.

"Dacă discutăm de Sebeş - Turda, loturile 3 şi 4. Sunt într-o fază destul de avansată. Posibilitatea de a fi deschişi la finalul anului există, dar cea mai mică influenţă negativă... vremea... plouă două săptămâni... ne duc lucrările anul viitor. Mai avem Lugoj - Deva care este în execuţie - 15 kilometri, probabilitatea de a fi daţi traficului este spre 100%”, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Drept sigur deschişi, Homor a dat cei 22 km între Orăştie şi Sibiu, sectorul de autostradă demolat după ce sub asfalt s-a descoperit apă, programul fiind că la sfârşitul lui septembrie traficul să fie repus în zonă.

„Se lucrează, proiectul a fost avizat marţi. Există patru expertize tehnice. Este prima oară în ultimii 15 ani când compania îşi asumă şi răspunde pentru reparaţii în regie proprie, a precizat Homor.

Reamintim că România avea în exploatare, la 31 decembrie 2015, un număr de 733,941 kilometri de autostradă. Valoarea totală plătită pentru execuţia acestora s-a ridicat la 13,799 miliarde de lei, fără TVA.

Cei mai mulţi kilometri de autostradă au fost deschişi traficului în anul 2013, respectiv 117,885, iar cei mai puţini în 2006 (17,58), potrivit datelor comunicate de CNADNR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor