Criza refugiaţilor. Dragnea, în linie cu Iohannis: "Este important să obţinem cote voluntare"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

La fel ca şi preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a reiterat joi ideea că România nu este dispusă să accepte cota obligatorie de refugiaţi propusă de Comisia Europeană.

"Eu susţin ceea ce am spus de la început şi susţin şi ceea ce a spus preşedintele Iohannis, pentru că am spus de la început acelaşi lucru, şi anume este important pentru noi să obţinem cote voluntare. Cota voluntară înseamnă că accepţi un număr de imigranţi pe măsura capacităţii proprii din această ţară de a asigura toate condiţiile umane şi decente de trai, din punctul de vedere al asistenţei medicale, al procedurilor administrative, al hranei şi al tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faci pentru ca o persoană, o fiinţă umană să trăiască decent.", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Şeful PSD a precizat că aşteaptă să vadă "ce negocieri vor face autorităţile statului, ce se va întâmpla la Consiliul European, în aşa fel încât să nu uităm de sentimentul de solidaritate umană, de obligaţiile de solidaritate europeană, în acelaşi timp să nu uităm că ţara trebuie protejată, precum şi cetăţenii români."

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că l-a mandatat pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, să participe la şedinţa extraordinară a Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI), unde se va discuta problema cotelor obligatorii propuse de Comisia Europeană.

"Luni se va întruni în şedinţă extraordinară Consiliul JAI unde se va lua în discuţie această chestiune. Din partea României va participa ministrul de Interne cu care am avut o discuţie în această dimineaţă, iar mandatul ministrului la conferinţa JAI este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii. (...) Nu considerăm că este oportun să vorbim despre cote obligatorii calculate într-un mod foarte birocratic, contabiliceşte aş putea spune, fără a consulta statele membre", a declarat Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne