Criza datoriilor din Europa a dus la tăierea ajutoarelor financiare pentru ţările sărace

(photos.com)
Epoch Times România
25.06.2012

Criza datoriilor din Europa a dus la tăierea de către guvernele ţărilor dezvoltate a ajutorului pentru statele sărace, cele mai afectate fiind ţările sărace din Africa, potrivit unei analize publicate de bbc.com.

Aceasta este cea mai semnificativă reducere din ultimul deceniu în ceea ce priveşte bugetele la nivel european pentru ajutoarele destinate ţărilor sărace.

Cele mai mari reduceri procentuale în anul fiscal 2010-2011 au fost făcute de două dintre statele cele mai grav afectate de criza datoriilor, Spania şi Grecia. Astfel, Spania a redus bugetul pentru ajutorarea ţărilor sărace, al şaselea ca mărime la nivel european, cu aproape o treime, iar programul Greciei este cu aproape 40% mai mic.

La nivel european, această reducere a fost de 1,5%.

Pe de altă parte, primii trei mari donatori europeni sunt Germania-14 miliarde dolari, respectiv 0,39% din veniturile naţionale, Marea Britaniei - 13,5 miliarde dolari, respectiv 0,55% din venituri şi Franţa-12 miliarde dolari, respectiv 0,42%.

Raportul susţine că printre cei care poartă povara crizei economcie din Europa sunt şi unii dintre cei mai săraci oameni din lume.

”Odată ce austeritatea muşcă în întreaga Europă, putem vedea impactul acestui lucru în programele de ajutoare de salvare”, se precizează în raport.

De asemenea, statele sărace din Africa vor fi cele mai afectate de tăierile din programele de ajutor.

În ultimii zece ani, trendul a fost de creştere a nivelului ajutoarelor.

Ţările europene acoperă mai mult de jumătate din asistenţa acordată la nivel mondial.

Multe din ţări au reuşit să ajungă către limita impusă de Naţiunile Unite privind alocarea unui buget de 0,7% din veniturile naţionale pentru programele de ajutor. Ţările de Jos şi o parte din ţările Scandinave au depăşit deja acest nivel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor