Cristina Prună cere desfiinţarea ANPC după ce DNA l-a "călcat" pe Piedone, care era "într-un spectacol mediatic permanent şi greţos"

Cristina-Mădălina PRUNĂ (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
22.07.2025

Ce ar trebui să se întâmple dacă chiar vrem protecţie reală a consumatorilor? Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor (ANPC) să fie desfiinţată, iar atribuţiile sale de control să meargă către instituţii care au competenţe reale în domeniu, precum ANSVSA, DSP, Consiliul Concurenţei, sau Banca Naţională, a opinat, marţi, deputata USR Cristina Prună.

"E şi o măsură de reformă a statului. ANPC are peste 1300 de posturi în organigramă. Despre faptele cu iz penal ale domnului Piedone nu comentez. Aştept justiţia să îşi facă treaba. Ce s-a văzut însă cu ochiul liber în tot acest timp a fost că dl Piedone a făcut abuz după abuz cât timp a fost în funcţie. Într-un spectacol mediatic permanent şi greţos a înşelat mulţi oameni din România creând impresia că aşa se face 'protecţia consumatorilor'", a declarat Cristian Prună.

Reprezentanta USR a acuzat că ANPC-ul a fost de prea multe ori confiscat politic şi a devenit o bâtă contra antreprenorilor din România.

"Sigur, dacă aceştia greşesc să plătească!! Dar nu transformând în mod FALS poziţia de şef numit politic al ANPC în apărătorul cel mai feroce al consumatorilor. Şeful ANPC părea că ştie de toate: de la igienă alimentară la energie, de la calculul dobânzilor la sex shop-uri şi multe alte trăsnăi. E timpul să schimbăm macazul", a adăugat Cristian Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor