Crin Antonescu îl critică pe Ponta, crescut la "şcoala lăcomiei nesfârşite a PSD"

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)
Loredana Diacu
28.02.2014

Din categoria "după divorţ" mulţi critici se arată, liberalul Crin Antonescu îşi critică dur fostul partener de USL: „Domnul Ponta, de la care speram să fie ponderatorul acestei lăcomii nesfârşite a PSD, se dovedeşte că a fost crescut la şcoala lăcomiei nesfârşite a PSD”, a declarat Antonescu joi seară, la Ploieşti, în discursul său ţinut în faţa membrilor Delegaţiei Permanente a PNL Prahova.

Afirmând că PNL-ul poate da în 2014 atât premierul cât şi preşedintele acestei ţări, Antonescu şi-a asigurat colegii că nu a făcut şi nu va face nicio înţelegere cu Traian Băsescu şi l-a acuzat pe Ponta că nu a fost un partener de cuvânt. Preşedintele PNL-ului a adăugat că Victor Ponta a refuzat să accepte nominalizările făcute de PNL pentru Guvern, deoarece era convins că cei din PNL se „vor duce cu căciula în mână”. În termeni deosebit de duri, Antonescu s-a fălit cu numele istoric al partidului pe care-l reprezintă şi s-a lansat în diatribe contra PSD.

"Să vă intre bine în capul vostru de pesedişti că dacă noi ne numim «naţional-liberali», purtăm această moştenire, purtăm această obligaţie şi această onoare. (... ) Niciodată nu vom călca onoarea şi imaginea partidului nostru pentru o funcţie de guvernare sau alta. Ce a înţeles domnul Ponta din asta aţi văzut, a refuzat până la capăt, convins că ne vom duce cu căciula în mână, să dea PNL ceea ce era al său. De fapt, nu să dea, ci să pună în aplicare. Postul de vicepremier şi de ministru de Interne, şi celelalte două, convins că în PNL va izbucni un scandal, numai să nu iasă de la guvernare. (...) Aceşti oameni nu au ruşine, nu au obraz, nu au memorie, că de asta noi suntem partid istoric şi ei sunt doar partid cu multe voturi, nu au acele lucruri elementare care pot să ţină, cu oricâte concesii un parteneriat", a susţinut Antonescu, afirmând că dacă liberalii mai stăteau două luni la guvernare, social-democraţii luau totul de la PNL.

Liderul PNL a explicat că liberalii se vor lupta în alegeri şi cu Ponta şi cu Băsescu şi le-a povestit colegilor din Prahova cum l-a pus el pe premier "la punct"

„Dragă domnule sau măi băiete, poţi să iei Transgaz, Transelectrica, poţi să mai schimbi nişte prefecţi, dar nu poţi să consideri că PNL e lipsit de onoare. PNL nu are atâtea Consilii Judeţene câţi aveţi voi, dar băgaţi de seamă că acesta este un partid pentru care oamenii au murit în puşcării politice, care a făcut aproape tot ce e bun în România, a făcut România Mare. (...) Niciodată nu vom călca onoarea partidului nostru pentru o funcţie de guvernare”, le-a relatat Antonescu liberalilor conversaţia pe care ar fi avut-o cu Ponta.

Liderul liberal şi-a mai acuzat fostul partener că, prin negocierile purtate cu Tăriceanu, a încercat să mituiască PNL.

„Răspunsul pe care l-a dat PNL a fost unul copleşitor, distrugător pentru imaginea lui Victor Ponta pentru imaginea şi amintirea celui dintre noi care s-a pus în această poziţie”, a conchis liderul PNL, evocând faptul că plecarea lui Tăriceanu nu a fost urmată de vreun val de demisii din partid.

Reamintim că Tăriceanu şi-a dat demisia din partidul naţional liberal, nemulţumit de decizia lui Crin Antonescu de a ieşi din Guvern, anunţând că îşi formează propriul său partid liberal. Prmierul Ponta i-ar fi promis portofolii ministeriale, dacă reuşeşte să-şi aducă alături 30 de deputaţi rupţi din PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor