Crin Antonescu ar putea candida la prezidenţiale. Teoretic doar

Klaus Iohannis, Primarul Sibiului
Klaus Iohannis, Primarul Sibiului (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL-ului, Klaus Iohannis, nu exclude posibilitatea ca Antonescu, demisionat din funcţia de preşedinte al partidului ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de liberali la alegerile europarlamentare, să candideze la preşedinţia ţării, dacă majoritatea membrilor de partid o va dori:

"Cu siguranţă există această posibilitate, teoretic (ca Antonescu să fie candidat la prezidenţiale din partea PNL, n.r.) Este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulţi doresc să fie candidat Antonescu, şi atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare." a declarat vineri, Klaus Iohannis, la Realitatea TV.

Întrebat dacă din discuţiile cu fostul preşedinte PNL a rezultat că acesta ar fi interesat să intre în cursa pentru Cotroceni, Iohannis a negat: "Din discuţiile personale, el nu-şi doreşte... Dar aici trebuie să vedem ce-şi doreşte partidul. E o situaţie interesantă în care mă aflu eu acum, tocmai pentru că Antonescu a declarat că se retrage de tot şi din conducerea partidului şi nu doreşte să candideze. De atunci n-am mai discutat despre candidatură", a declarat Iohannis, văzut de parte de colegii din partid drept viitorul prezidenţiabil al alianţei PNL-PDL.

Acuzat în repetate rânduri - în special de Elena Udrea - că l-ar fi trădat pe Antonescu din dorinţa de a prelua partidul şi (a ajunge, eventual, şi şef de stat), Iohannis a reiterat vineri ideea că Antonescu nu a fost nici părăsit, nici trădat, şi că retragerea acestuia din cursa prezidenţială a fost o decizie personală pe care a luat-o fostul lider al PNL.

"Nu cred că l-a părăsit cineva, cum nici nu cred că l-a trădat cineva, este o poveste total eronată că l-ar fi trădat cineva, că ar fi existat un complot. Nu a existat absolut niciun fel de complot", a declarat Iohannis.