Pe picior mare. DNA îl acuză pe Chiuariu că a cerut şpagă 3 milioane de euro în Dosarul Retrocedărilor

Tudor Chiuariu
Tudor Chiuariu (Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie au dispus extinderea urmăririi penale faţă de senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o altă infracţiune de trafic de influenţă, pe lângă cele menţionate anterior, potrivit unui comunicat remis joi de DNA.

Tudor Chiuariu, posesor al unei condamnări cu suspendare în dosarul "Poşta Română", se află în prezent sub control judiciar, după ce, acum câteva zile, procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderarea la un grup infracţional organizat în faimosul dosar al retrocedărilor ilegale în care este arestat şi pesedistul Viorel Hrebenciuc.

Acum, oamenii legii au decoperit noi probe şi au decis extinderea urmăririi penale pentru o altă infracţiune de trafic de influenţă. Din ordonanţa procurorilor reiese că există date şi indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

"În contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între Paltin Gheorghe Sturdza şi Varga Ioan Gheorghe (coinculpaţi în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ŞI ASOCIAŢII din Bucureşti a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza şi Chiuariu Tudor Alexandru.

Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influenţa sa asupra funcţionarilor publici din judeţul Bacău implicaţi în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obţine, cu ajutorul influenţei sale asupra respectivilor funcţionari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure."

În context, amintim că senatorul Tudor Chiuariu a anunţat marţi că se autosuspendă din PNL. să-şi dea demisia din PNL până cel târziu pe 23 ianuarie, când va avea loc prima şedinţă din 2015 a formaţiunii, în caz contrar, urmând a solicita excluderea sa din partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne