Crăciun negru pentru părinţii victimelor din Colectiv. Brad în memoria victimelor

Aflaţi în faţa unui Crăciun fără cei dragi, ucişi de incendiul din Colectiv, membrii Asociaţiei GTG au împodobit vineri, lângă clubul unde a avut loc drama, un brad în memoria celor duşi.
Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în urma tragediei de la Colectiv (Epoch Times România)
Ana Ion
23.12.2016

Reprezentanţii asociaţiei GTG au împodobit vineri, în piaţa Bucur din Capitală, un brad cu fotografiile celor 64 de tineri ce şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, relatează News.ro.

”Noi am făcut şi anul trecut un pom. Este pentru copiii noştri. Din păcate, trebuie să îl facem cu pozele lor şi asta este cel mai dureros. În felul acesta, încercăm să amintim tuturor de ei, lăsând de o parte faptul că toţi venim aici în diferite zile, la diferite ore, să ne amintim, să aprindem o lumânare, să ne gândim la ei”, a declarat liderul asociaţiei, Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care şi-a pierdut viaţa în spital după incendiul din Colectiv.

Vrem în acelaşi timp să creăm şi un pol al amintirii, al dorinţei noastre de schimbare, pentru că aceşti copii nu au murit degeaba aici”, a adăugat Eugen Iancu.

Totodată, Iancu şi-a manifestat dezamăgirea faţă de Guvernul tehnocrat, în care a spus că a avut ”mare încredere”, şi a criticat faptul că până în prezent nu a fost desemnat noul Guvern în urma alegerilor parlamentare, mai arată sursa citată.

”Aceşti oameni joacă un fel de "Alba-neagra" cu viaţa noastră. Orgoliile lui Arafat, lui Bănicioiu, ale tuturor managerilor de spitale ne-au omorât nouă copiii. Acum trăiesc cu impresia că avem un preşedinte şi nişte conducători de partide care în continuare au orgolii. Niciunul nu se gândeşte la noi. Nu e posibil ca noi, în momentul acesta, să nu avem încă guvern. Trebuie să înţelegem că nu suntem puşi în funcţii veşnic, ci trebuie să ne gândim la oameni”, a spus Eugen Iancu.

Nu în ultimul rând, Eugen Iancu s-a declarat nemulţumit de faptul că în Bucureşti încă funcţionează cluburi în care nu au fost aduse schimbări în ceea ce priveşte siguranţa clienţilor.

”Deci nu s-a schimbat nimic. După un an, nimeni nu a înţeles nimic din tragedia asta”, a adăugat Eugen Iancu.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că 64 de oameni au încetat din viaţă în urma incendiului din Colectiv, iar alţi circa 200 au ajuns în spitale. Drama a dus la căderea unui guvern, în urma amplelor proteste stradale şi a scos la lumină probleme grave, precum faptul că spitalele româneşti sunt infestate de bacterii şi că tragedia din Colectiv s-ar putea repeta oricând căci multe locuri frecventate de public - inclusiv instituţii publice, grădiniţe, şcoli - nu sunt autorizate de ISU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor